ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση Λαφαζάνη για την κατανομή τηλεοπτικού χρόνου

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η αίτηση Λαφαζάνη για την κατανομή τηλεοπτικού χρόνου

Alpha και Star προσέφυγαν ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη η νέα υπουργική απόφαση

Απέρριψε το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση, με την οποία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.Ε.) και τον Αριστείδη Κωνσταντάκη ζητούσε να ανασταλεί ως αντισυνταγματική, παράνομη, αυθαίρετη και μεροληπτική, η υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου ενόψει των Ευρωεκλογών.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν (122/2019) την αίτηση αναστολής, καθώς εκδόθηκε νέα κοινή υπουργική απόφαση (1290/2019) που αφορά στην κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου και παράλληλα καταργήθηκε η προσβαλλόμενη.

Όπως αναφέρουν οι δικαστές, η αίτηση αναστολής μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν έχει αντικείμενο, ενώ επισημαίνουν, ότι με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση χορηγείται στο κόμμα ΛΑ.Ε. τηλεοπτικός χρόνος αξίας περίπου 60.500 ευρώ. Πάντως, η κυρία αίτηση ακύρωσης του ΛΑ.Ε. έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την 17η Σεπτεμβρίου 2019.

Την ίδια ώρα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha και Star προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας με τη σειρά τους να ακυρωθεί ως παράνομη η νέα υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα.