Άγνωστοι βανδάλισαν το γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Άγνωστοι βανδάλισαν το γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και σύμφωνα με τον πρύτανη τον εξύβρισαν και τον απείλησαν

Στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) εισέβαλαν σήμερα το πρωί περίπου 10 άτομα με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, τα οποία βανδάλισαν τον χώρο και εξύβρισαν και απείλησαν τον πρύτανη, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρυτανείας.

Όπως αναφέρεται, οι δράστες έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και κατηγόρησαν τον πρύτανη, ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για τη δίωξη του παρεμπορίου στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Ανάμεσα στα συνθήματα που έγραψαν, ένα ανέφερε: «ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ Κ΄ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΚΑΝΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΟΡΗΓΙΑ».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, ότι «τέτοιες έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο. Η πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί τη δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου. Η παρατεταμένη ανοχή στην παρανομία που ενδημεί στην ευρύτερη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος περιοχή, μόνο δυσμενείς συνέπειες έχει στη λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών».