Μεγάλες ζημιές από τον εγκέλαδο σε σχολεία και το νεκροταφείο Ανδραβίδας

Μεγάλες ζημιές από τον εγκέλαδο σε σχολεία και το νεκροταφείο Ανδραβίδας

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι νεοτέρας το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της πόλης - Πού θα διεξαχθούν οι εκλογές

Ακατάλληλο κρίθηκε το κτίριο, όπου στεγάζεται το Γυμνάσιο της Ανδραβίδας, από την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μετά τον σεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ilialive.gr, οι μηχανικοί του δήμου διαπίστωσαν σοβαρό πρόβλημα τόσο στην τοχοποιία, όσο και στις κολώνες του κτιρίου. Όπως δήλωσε ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Γιώργος Τσουραπάς, «διαπιστώσαμε σοβαρές αποκολλήσεις στις τοιχοποιίες και ιδιαιτέρως χιαστί ρωγμές. Είναι η τοίχοι, οι οποίοι οδηγούν από το ισόγειο στον πρώτο όροφο. Ουσιαστικά είναι οι οδεύσεις διαφυγής του κτιρίου. Κατά την άποψή μας, μετά από προφορική εντολή μας προς τον διευθυντή του σχολείου, καθώς και άλλοι τοίχοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όπως ο διάδρομος που οδηγεί από τον πρώτο όροφο στο ισόγειο και στην έξοδο του κτιρίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κτίριο είναι ακατάλληλο ακόμα και για χρήση των εκλογών την Κυριακή. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής, πού θα συνεχίσουν τη σχολική χρονιά οι μαθητές του Γυμνασίου και πού θα δώσουν εξετάσεις, καθώς με εντολή του δήμου τοποθετήθηκε ειδική σήμανση απαγόρευσης της εισόδου στο κτίριο, το οποίο θα παραμείναι κλειστό μέχρι νεοτέρας.

Σημειώνεται, ότι ακατάλληλο προς χρήση έχει κριθεί από τον ΟΣΚ και το κτίριο όπου στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας, ενώ στο κτίριο όπου στεγάζεται το Λύκειο της πόλης, διαπιστώθηκαν ρωγμές, οι οποίες ευτυχώς ήταν επιφανειακές και δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του. Έτσι, στο κτίριο του Λυκείου θα φιλοξενηθούν την Κυριακή και τα 12 εκλογικά τμήματα για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.

Άνοιξαν δεκάδες τάφοι στο νεκροταφείο

Την ίδια ώρα, με ένα μακάβριο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι, όσοι επισκέφθηκαν το νεκροταφείο Ανδραβίδας, καθώς όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα ilialive.gr, κάποιοι τάφοι υποχώρησαν, ενώ σε άλλους έσπασαν οι πλάκες ή οι σταυροί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ζημιές δεν δικαιολογούνται από την ένταση του σεισμού, ωστόσο επισημαίνουν, ότι δικαιολογούνται από το γεγονός ότι το σεισμικό ρήγμα ξεκινά ακριβώς κάτω από την περιοχή του νεκροταφείου.

Σύμφωνα με μαρμαροτεχνίτη που μίλησε στην ιστοσελίδα, υπήρχαν περιορισμένες ζημιές σε μνήματα από τις σεισμικές δονήσεις των προηγούμενων ημερών, ωστόσο με τα 4,4 Ρίχτερ χθες προκλήθηκαν πολύ περισσότερες ζημιές. Σύμφωνα με την κ. Ευδοκία Μυλωνάκη, η οποία επισκέπτεται καθημερινά το μνήμα προσφιλούς της προσώπου «μέχρι χθες ήταν 5-6 κατεστραμμένοι τάφοι. Μετά το χθεσινό σεισμό κάθε δεύτερος τάφος είναι γκρεμισμένος».