Την ανάκληση παρτίδων άλλων δύο φαρμάκων ζητά ο ΕΟΦ

Την ανάκληση παρτίδων άλλων δύο φαρμάκων ζητά ο ΕΟΦ

Πρόκειται για τα προϊόντα ELCODROP Omeprazole 40mg/cap καα GILUDOP C/S.SOL.IN 50MG/5ML

Μετά το αίτημα ανάκλησης παρτίδων του αποχρεμπτικού σιροπιού Mucosolvan, ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων ζήτησε την ανάκληση παρτίδων άλλων δύο φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ ζήτησε την ανάκληση της παρτίδας G10618 του φαρμακευτικού προϊόντος ELCODROP Omeprazole 40mg/cap. με ημερομηνία λήξης 06/2021, λόγω του ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου ομοιομορφίας μάζας που έγινε στο δείγμα, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές. Η εταιρεία DOC PHARMA AE, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Επίσης, ζήτησε την ανάκληση της παρτίδας 095598 του φαρμακευτικού προϊόντος GILUDOP C/S.SOL.IN 50MG/5ML με ημερομηνία λήξης 10/2020. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση, στην οποία προέβη η εταιρεία PHARMASELECT INTERNATIONAL BETEILIGUNGS GMBH, καθώς διαπιστώθηκε χρωματισμός του διαλύματος σε ορισμένες αμπούλες του προϊόντος κατά τη διάρκεια της μελέτης σταθερότητας.

Η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ, ως διανομέας του προϊόντος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...