Πρεσβεία ΗΠΑ για IGB: Κομβικό σημείο στο κοινό ενεργειακό όραμα

Πρεσβεία ΗΠΑ για IGB: Κομβικό σημείο στο κοινό ενεργειακό όραμα

«Είναι μια σημαντική εξέλιξη στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια»

«Καλωσορίζουμε την αρχή της κατασκευής του IGB στο Κίρκοβο της Βουλγαρίας. Είναι μια σημαντική εξέλιξη στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και κομβικό σημείο στο κοινό ενεργειακό όραμα Ελλάδας-ΗΠΑ όπως εκδηλώθηκε στον Στρατηγικό Διάλογο τον περασμένο Δεκέμβριο» αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα σε σχετικό, με τα εγκαίνια του IGB από τον πρωθυπουργό στην Βουλγαρία, tweet.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα μάλιστα, έκανε retweet την σχετική ανακοίνωση της αντίστοιχης στην Βουλγαρία όπως αναφέρεται στο ίδιο πλαίσιο: «Καλωσορίζουμε αυτή την τελετή ως σημάδι γενικότερης δέσμευσης Ελλάδας και Βουλγαρίας στον αγωγό φυσικού αερίου που θα συνδέσει τις δύο χώρες (IGB)

To project φέρει την υπόσχεση ενεργειακής διαφοροποίησης και μεγαλύτερης ενεργειακής ασφάλειας όχι μόνο για την Βουλγαρία αλλά και για την περιοχή.

Η ενεργειακή ασφάλεια είναι κρίσιμο μέρος την εθνικής ασφάλειας καθώς και προαπαιτούμενο για αξιόπιστη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Ελπίζουμε να δούμε γρήγορα συνεχόμενη πρόοδο σε αυτό τον κόμβο».