Συναγερμός στην Ηλεία για τους σεισμούς, κλειστά τα σχολεία

Συναγερμός στην Ηλεία για τους σεισμούς, κλειστά τα σχολεία

Από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 7.00 το πρωί σημειώθηκαν εννέα δονήσεις μικρής εντάσεως

Σε επιφυλακή βρίσκεται πλέον ο Πολιτικός Σχεδιασμός Εκτάκτου Ανάγκης  με φόντο τη συνεχιζόμενη έντονη σεισμικότητα στην περιοχή της Ανδραβίδας, όπου χθες εκεί βρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθ.Λέκκας.

Mε απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας λόγω της σεισμικής ακολουθίας που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με το patrastimes.gr

Σε επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας ήδη ε απόφαση του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου έχει εξεταστεί  λεπτομερώς κάθε πτυχή και έχει ‘επικαιροποιηθεί» το σχέδιο «Ξενοκράτης» ενώ ήδη έχει γίνει έλεγχος στις κεντρικές αποθήκες της Πάτρας σε ότι αφορά την επάρκεια των προβλεπόμενων υλικών συμπεριλαμβανομένων και των σκηνών.

Την ίδια ώρα η πολιτεία δια του προέδρου του ΟΑΣΠ, είναι καθησυχαστική με τον κ. Λέκκα να ενημερώνει τους κατοίκους για τα δεδομένα που υπάρχουν, συνιστώντας ψυχραιμία.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα των παιδιών που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες σε σχέση με την αναστάτωση που προκαλείται εξαιτίας των σεισμών και εξετάζεται η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Παιδείας.

Η νύχτα στην περιοχή της Ηλείας κύλισε σχετικά ήσυχα καθώς δεν υπήρξε κάποια δόνηση ιδιαίτερα αισθητή με τους σεισμογράφους να καταγράφουν συνολικά από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 7.00 το πρωί εννέα δονήσεις μικρής εντάσεως.