Επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Δείτε τις φωτογραφίες

Μπογιές έριξαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες στη Βουλή. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η ομάδα των αγνώστων ανέβηκε από την Όθωνος.

«Απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτούς που ονομάζονται ακτιβιστικές με δυο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά τριανταριά στην είσοδο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν υπάρχει τρικάκι η σύνθημα διότι απομακρύνθηκαν αμέσως από αστυνομικούς και από την μόνιμη φρουρά της Βουλής. Απομακρύνθηκαν μέσα σε 15 δευτερόλεπτα. Έγιναν συμπλοκές με τέσσερις και υπήρξε μια σύλληψη. Υπήρξε εμπλοκή με άντρες της ΕΛΑΣ, υπήρξε μια σύλληψη.

Τέτοιου είδους ενέργειες είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες, οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται με δημοκρατικό τρόπο. Ειδικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα ανεξάρτητα από τις προφάσεις η τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Προς ώρας δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όμως» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

(Φωτογραφίες από αναγνώστη)