Μαρινάκης: Παραλάβαμε τον Ολυμπιακό με 40 εκατομμύρια ευρώ χρέη

Μαρινάκης: Παραλάβαμε τον Ολυμπιακό με 40 εκατομμύρια ευρώ χρέη

Ο επιχειρηματίας μιλάει για την μεγάλη του αγάπη στην ομάδα και τα λάθη

Για την μεγάλη του αγάπη μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ, στην εκπομπή Αυτοψία του Alpha, όπου παραχώρησε συνέντευξή.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ποσό που έχει διαθέσει για την ομάδα αλλά και για τον λόγο που το έχει κάνει.

«Από το 2010 και μετά έχω βάλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ για εγκαταστάσεις της ομάδας και πολλά σε φόρους και εισφορές. Παραλάβαμε τον Ολυμπιακό με 40 εκατ. ευρώ χρέη και πολλές χορηγίες να έχουν προεισπραχθεί. Όταν ανέλαβε ο Κόκκαλης το χρέος , ήταν το μισό. Έχω βάλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ από την τσέπη μου.»

Ο εφοπλιστής ανέφερε τον λόγο που έχει κάνει αυτή τη κίνηση και έχει διαθέσει αυτό το ποσό για τον Ολυμπιακό: «Ο λόγος για τον οποίο έχω ξοδέψει τόσα χρήματα, είναι ότι πέρα από το ότι έχουμε ξεπληρώσει τα χρέη, ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ υψηλό μπάτζετ. Που πέρα από το 2010 που ο Παναθηναϊκός είχε τότε το μεγαλύτερο μπάτζετ και μετά έφτασε στην σημερινή του οικονομική καταστροφή. Ξεχρεώσαμε και το χρέος στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και με τις κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη (στο αγωνιστικό κομμάτι) και η ποδοσφαιρική ομάδα έφτασε στην καλύτερή της θέση στην Ευρώπη.»

Στο θέμα του μπάτζετ μιας ομάδας αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Όταν είχαμε το τριπλάσιο μπάτζετ σε ένα πρωτάθλημα 35 αγώνων, είναι λογικό να κερδίζεις το πρωτάθλημα. Κάναμε τεράστιες νίκες στην Ευρώπη αλλά δεν θα κερδίζαμε ποτέ το τσάμπιονς λιγκ. Παίζει ρόλο το μπάτζετ. Φέτος η καλύτερη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας και δεν είχαμε και την ίδια αντιμετώπιση από τους διαιτητές όπως ο ΠΑΟΚ. Θα μάθουμε από τα λάθη μας για να γίνουμε πιο δυνατοί και να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας. Καμιά φορά κοιμάται και ο Θεός για το πώς χάσαμε στο Καραϊσκάκη από τον ΠΑΟΚ. Ούτε πέρυσι είχε η ΑΕΚ καλύτερη ομάδα από εμάς. Την ευθύνη την παίρνω εγώ έτσι κι αλλιώς.»

Στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν κάθετος: «Δεν σκέφτομαι να αποχωρήσω με τον Ολυμπιακό. Ούτε υπάρχει κάποιος να διασφαλίσει το μέλλον. Στην Ελλάδα δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος να αγοράσει τον Ολυμπιακό και να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας. Δεν βρίσκουμε στον Ερασιτέχνη ανθρώπους να μπορούν να βοηθήσουν πολύ μικρότερα τμήματα. Ούτε στο μπάσκετ που είναι μόνο οι Αγγελόπουλοι και έχουν βάλει πολλά λεφτά.»