Η Διεθνής Αμνηστία έκανε επικό σχόλιο στο Twitter για το «Μama» του Sin Boy

Η Διεθνής Αμνηστία έκανε επικό σχόλιο στο Twitter για το «Μama» του Sin Boy

Τι σχολίασαν για το τραγούδι του

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή το σατιρικό άρθρο της σελίδας «Το Βατράχι» που είχε ως τίτλο «Στη λίστα βασανιστηρίων της Διεθνούς Αμνηστίας το τραγούδι «Mama» του «Sin Boy».

Το χιουμοριστικό κείμενο, περιείχε μια φανταστική ανακοίνωση υποτίθεται πως εξέδωσε η Διεθνής Αμνηστία, και έγραφε: «Μετά από καταγγελίες που λάβαμε πραγματοποιήσαμε έρευνα και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως ακόμα και το τυχαίο άκουσμα του συγκεκριμένου τραγουδιού αποτελεί ένα είδος απάνθρωπου βασανιστηρίου, ενώ η συστηματική αναπαραγωγή του στην τηλεόραση και στα κλαμπ της χώρας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς πραγματικά δεν αντέχεται».

«Η οργάνωση μάλιστα εκφράζει φόβους ότι το λεγόμενο τραγούδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών για να αποσπάσει ομολογίες από κρατούμενους, καθώς η αναπαραγωγή του έστω και για λίγα λεπτά προκαλεί στο θύμα την ανάγκη να ομολογήσει οτιδήποτε, ακόμα κι αν δεν το έχει κάνει, προκειμένου να γλιτώσει» συνεχίζει το σατιρικό άρθρο.

Το σατιρικό άρθρο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και οι διαχειριστές των επίσημων λογαριασμών της Διεθνούς Αμνηστίας είχαν μια απίστευτη αντίδραση. Στο twitter έκαναν retweet το χιουμοριστικό άρθρο με σχόλιο «Δεν επιβεβαιώνουμε, ούτε διαψεύδουμε το ρεπορτάζ από “Το Βατράχι”»

Ενώ στο Facebook ανέβασαν το άρθρο και έγραψαν το ίδιο σχόλιο.