Την αθώωση της καθαρίστριας του Βόλου εισηγήθηκε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Την αθώωση της καθαρίστριας του Βόλου εισηγήθηκε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

«Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου»

Στο «μικροσκόπιο» της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου μπήκε και πάλι η υπόθεση της καθαρίστριας του Βόλου Δήμητρας Τσιαντάκη η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών γιατί εργαζόταν στο δημόσιο με πλαστό απολυτήριο δημοτικού.

Η 53χρονη καθαρίστρια, η οποία συνοδευόταν από την κόρη, το σύζυγο, τη μητέρα της αλλά και την ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα άκουσε την αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή να προτείνει στην Ολομέλεια την αθώωση της. Η εισαγγελική λειτουργός, μάλιστα, εισηγήθηκε να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας

Η αντεισαγγελέας ανέφερε στην τοποθέτηση της ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για αυτή την οργανική θέση. Όπως επεσήμανε, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί.

«Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου.» ανέφερε σε δηλώσεις της η 53χρονη με την κόρη της να κάνει λόγο για μια δύσκολη περίοδο και εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της για την δικαστική απόφαση. «Θα τελειώσει ο γολγοθάς για τη μητέρα της» είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Ζ τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο λόγω της σοβαρότητας, παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.