Καταδρομικές επιθέσεις και παρεμβάσεις σε εκδηλώσεις και γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Καταδρομικές επιθέσεις και παρεμβάσεις σε εκδηλώσεις και γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πώς αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Επίθεση με μπογιές σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από τον χώρο ομιλίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη και καταδρομικό «ντου» κουκουλοφόρων στη Λεωφόρο Συγγρού, πέριξ του κτιρίου της Εθνικής Ασφαλιστικής όπου πραγματοποιείτο πολιτική εκδήλωση του υποψηφίου με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, συνθέτουν το «εκρηκτικό» σκηνικό όπως διαμορφώθηκε από τα ξημερώματα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (15/5).

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με ανακοίνωση του κόμματος που έκανε λόγο για «επιθέσεις στη Δημοκρατία» ενώ με αναρτήσεις τους στα social media και δηλώσεις τους, τοποθετήθηκαν στελέχη του κόμματος. Ο Κώστας Μπακογιάννης που μίλησε για «θρασύδειλους κουκουλοφόρους», ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που ανέφερε «αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα», ο Βασίλης Κικίλιας  που έκανε λόγο για «καθοδηγούμενους τραμπούκους» και ο Νότης Μηταράκης (το αυτοκίνητο του οποίου έγινε στόχος των αγνώστων στη Λ. Συγγρού).

Από την πλευρά του το υπ. Προστασίας του Πολίτη με βραδινή του ανακοίνωση, «καταδίκασε απερίφραστα τις επιθέσες σε εκδηλώσεις και γραφεία κομμάτων».