Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για προπηλακισμό διαδηλωτή κατά την επίσκεψη Τσίπρα στη Λευκάδα

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για προπηλακισμό διαδηλωτή κατά την επίσκεψη Τσίπρα στη Λευκάδα

Με αφορμή βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι Οικολόγοι Πράσινοι

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε σήμερα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για την συμπεριφορά αστυνομικών την περασμένη Κυριακή στην Λευκάδα, οι οποίοι προπηλάκισαν και προσήγαγαν τον καθηγητή γεωλογίας Μιχάλη Μαραγκάκη, όταν επιχείρησε να αναρτήσει πανό εναντίον των εξορύξεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, την ώρα που ο πρωθυπουργός εγκαινίαζε το νοσοκομείο του νησιού.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί απομάκρυναν και άλλα μέλη των Οικολόγων Πράσσινων απο ανοιχτή για όλους συγκέντρωση και την πόλη. Ο «υπερβάλλων ζήλος» των αστυνομικών καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκάλεσε την δυσφορία της υπουργού, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση.

Το περιστατικό στην Λευκάδα, καθώς και ανάλογο περιστατικό στα Γιάννενα, καταγγέλουν με ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι κυκλοφόρησαν και το βίντεο στο διαδίκτυο.

Σε ανακοίνωσή του με την οποία γνωστοποιεί την διενέργεια έρευνας, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Αποτελεί απαρέγκλιτη θέση του Αρχηγείου, ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους κανόνες δικαίου, το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

1
σχόλιο
  1. avatar Prime Minister

    Συγνώμη...δεν ξέρετε πως οι πολίτες αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια από τους πολιτικούς;
    Είδατε κάτι νέο;

Παρακαλούμε περιμένετε ...