Κάθειρξη 17 ετών σε κατηγορούμενο για παιδοφιλία δάσκαλο

Κάθειρξη 17 ετών σε κατηγορούμενο για παιδοφιλία δάσκαλο

Είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία γονέων 8χρονης, οι οποίοι κατέγραψαν με κρυφή κάμερα τις πράξεις του

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε σήμερα 60χρονος εκπαιδευτικός, που δίδασκε σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας και ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικων μαθητών του.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr, ο κατηγορούμενος ο οποίος τον Μάρτιο του 2017 είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε ποινή κάθειρξης 25 ετών κατά συγχώνευση, κρίθηκε εκ νέου ένοχος σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε, κατά συγχώνευση, ποινή κάθειρξης 17 ετών κι έτσι ο 60χρονος επιστρέφει στη φυλακή.

Η υπόθεση είχε έρθει στο «φως» της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2016, όταν οι γονείς ενός 8χρονου κοριτσιού άκουγαν σοκαρισμένοι μια φίλη τους, να τους λέει, ότι η μικρή της εκμυστηρεύτηκε, πως ο κατηγορούμενος ήταν υπερβολικά διαχυτικός μαζί της. Ο εν λόγω εκπαιδευτικός ήταν δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας, ωστόσο παρέδιδε και μαθήματα κατ' οίκον στην 8χρονη και τον επίσης ανήλικο αδερφό της.

Οι γονείς των παιδιών -όπως είναι λογικό- τρόμαξαν και αποφάσισαν να τοποθετήσουν κρυφά κάμερα στο δωμάτιο, όπου γίνονταν τα μαθήματα, στο σπίτι της οικογένειας. Βλέποντας το οπτικοακουστικό υλικό που συλλέχθηκε, οι γονείς δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, με αποτέλεσμα να καταγγείλουν άμεσα τον δάσκαλο στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψή του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...