Η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ «περικυκλώνει» την Λέσβο

Η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ «περικυκλώνει» την Λέσβο

Συνεχίζεται η άσκηση «Θαλασσόλυκος» με μέρος του τουρκικού στόλου να κινείται στην ευρύτερη περιοχή βόρεια της Σαμοθράκης σε διεθνή ύδατα

Συνεχίζουν τα γυμνάσια τα τουρκικά πολεμικά πλοία στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης «θαλασσόλυκος», τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του news.gr, τα πλοία που χθες ασκήθηκαν στον κόλπο του Ξηρού, πλέουν τώρα στην ευρύτερη περιοχή βόρεια της Σαμοθράκης και σε διεθνή ύδατα.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Οι υπόλοιποι σχηματισμοί πλέουν λίγο πολύ στις χθεσινές τους περιοχές, δηλαδή νότια και ανατολικά του Καστελόριζου και στις ακτές της Εφέσσου.

Τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας ασκούνται σε διάφορα σενάρια εν πλω σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ.

Πέρα όμως από την ένταση που προκαλεί στο Αιγαίο η μεγάλη αυτή άσκηση σε επίπεδο ναυτικών δυνάμεων, η Τουρκία προκαλεί και αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και στον αέρα δεσμεύοντας με παράνομες ΝΟΤΑΜ, δύο περιοχές που επιχειρούν να αποκόψουν νοητά την Λέσβο, για ασκήσεις της τουρκικής πολεμικής Αεροπορίας από τις 22 μέχρι τις 29 Μαΐου.

Παράλληλα δε οι Τούρκοι επαναφέρουν με άλλη ΝΟΤΑΜ το θέμα της αποστρατιοκωποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, αρνούμενοι το δικαίωμα της Ελλάδας να διεξάγει άσκηση στη Σαμοθράκη.

1
σχόλιο
  1. avatar Johnpapadox

    Έντονη επίπληξη διαμαρτυρία στο κλήση του Βρετανου πρεσβευτή στο υπουργείο εξωτερικών στην Αθήνα με περίπτωση απέλασης από την Ελλάδα όλης της βρετανικής διπλωματικής αποστολής και έντονο διάβημα και στην βρετανική κυβέρνηση με κάθε επιφύλαξη κατά παντός βρετανικών συμφερόντων τα ακούσατε εθνοπροδοτες προσκυνημενοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...