Τσελέντης για σεισμούς στην Ηλεία: Να κοιμάστε σε αναμμένα κάρβουνα

Τσελέντης για σεισμούς στην Ηλεία: Να κοιμάστε σε αναμμένα κάρβουνα

Ανησυχία του γνωστού σεισμολόγου μετά τις δονήσεις

Ένα ακόμα εικοσιτετράωρο σεισμικής δραστηριότητας πέρασε η Δυτική Ελλάδα, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα σε όλη τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά πρωτίστως στην περιοχή της Ηλείας.

Ενδεικτικό της διέγερσης που υπάρχει στην περιοχή είναι το γεγονός ότι από τις 7:00 το πρωί της Τρίτης μέχρι και σήμερα στις 7:00 το πρωί σημειώθηκαν συνολικά 37 σεισμικές δονήσεις, με τέσσερις από αυτές να ξεπερνούν τα 3,4 Ρίχτερ.

Η τελευταία που έγινε αισθητή και στην Πάτρα καταγράφηκε στις 5:24 και ήταν της τάξης των 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κυλλήνης.

Σε παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του lepanto χθες το βράδυ ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν να παρέμβει και να κρούσει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτεία για την περιοχή.

Ο κ. Τσελέντης ανέφερε πως η μετατόπιση του επίκεντρου των δονήσεων προς την Ηλεία, η έντονη διέγερση της περιοχής σε συνδυασμό με τα σήματα που έχει λάβει και αναλύσει η ομάδα ΒΑΝ, δεν του επέτρεπαν σαν επιστήμονα να σιωπά αναφέρει το patrastimes.gr.

Στο ερώτημα κατά πόσο η κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να νοιώθουν ήσυχοι η απάντηση του κ. Τσελέντη ήταν «Θα πρέπει να κοιμούνται σε αναμμένα κάρβουνα»

Παρακαλούμε περιμένετε ...