Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Οι διαδηλωτές ζητούν να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00, πορεία διαμαρτυρίας αντιεξουσιαστών υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια ενώ -όπως δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου- οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Κυνικά και απροκάλυπτα, η κρατική εξουσία έθεσε και πάλι στον Δ. Κουφοντίνα το δίλημμα: ή αποκηρύσσεις τις ιδέες σου και υπογράφεις δήλωση μετάνοιας ή σου κόβουμε τις άδειες που έπαιρνες. ‘Η υποτάσσεσαι στις αποφάσεις μας, που παραβιάζουν ακόμα και τον ισχύοντα νόμο, ή βάζεις σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή σου.

Στο πρόσωπό του χτυπιέται ολόκληρο το κίνημα, χτυπιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι και κολασμένοι, χτυπιέται ο ίδιος ο λαός. Χτυπιέται οποιοσδήποτε επιχειρεί να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο της βίας και να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία της αστικής εξουσίας. Χτυπιέται οποιαδήποτε απειθαρχία απέναντι σε ένα σύστημα που βασισμένο πάνω στην ταξική εκμετάλλευση γεννά τη βία, την αδικία, τον πόλεμο και το θάνατο».

Υπενθυμίζουμε ότι οι δικαστές απέρριψαν, για δεύτερη φορά, την αίτηση του πολυισοβίτη κρίνοντας πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος