Τραγικό δυστύχημα στα Φάρσαλα- Ο οδηγός πήδηξε από το ΙΧ εν κινήσει

Τραγικό δυστύχημα στα Φάρσαλα- Ο οδηγός πήδηξε από το ΙΧ εν κινήσει

Νεκρός ένας 20χρονος Ρομά

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο έξω από τα Φάρσαλα τα ξημερώματα της Τρίτης όταν δύο Ρομά ηλικίας 20 και 17 ετών, έκλεψαν αγροτικό αυτοκίνητο στην Ανατολική Φθιώτιδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του lamiareport.gr, στο 2ο χλμ. Φαρσάλων- Βόλου, το αγροτικό εξετράπη της πορείας του μετά από καταδίωξη του από αστυνομικούς και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου οδηγού.

Το πρωί αποκαλύφθηκαν οι τραγικές λεπτομέρειες του τροχαίου δυστυχήματος κατά την απολογία του ανήλικου συνοδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου στο αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας. Ο 17χρονος ανέφερε πως ο φίλος του, του είπε να πηδήξει από το αμάξι εν κινήσει αλλά εκείνος φοβήθηκε. Το αμάξι έφερε στροφές μέσα στον δρόμο πριν ανατραπεί, χωρίς ωστόσο εκείνος τελικά να πάθει το παραμικρό. Αντίθετα ο 20χρονος που πήδηξε από το αμάξι, βρήκε τραγικό θάνατο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, στην παρέα των Ρομά βρισκόταν μία ομάδα τεσσάρων ακόμα ατόμων που επέβαιναν στο δικό τους όχημα - με το οποίο είχαν βγει για δουλειά και ανήκε στον μοναδικό αλλοδαπό της παρέας -, οι οποίοι εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν στο ΣΕΑ Αλμυρού με τη συνδρομή και δυνάμεων από τη Λαμία και τη Μαγνησία, ενώ το μοιραίο όχημα ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Το μεσημέρι της Τρίτης οι υπόλοιποι συλληφθέντες που εμπλέκονται στην κλοπή του οχήματος από την περιοχή του Αχλαδίου, ηλικίας από 17 έως 25 χρόνων πέρασαν αυτόφωρο, με το Δικαστήριο να τους κρίνει ένοχους και να τους τιμωρεί με ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετη όμως αναστολή.

«Μια νεανική τρέλα κόστισε όχι μόνο δύο έτη φυλακής, αλλά και την τραγική απώλεια ενός 20χρονου παιδιού», δήλωσε στο LamiaReport ο συνήγορος υπεράσπισης των πέντε κατηγορούμενων, Δημήτρης Κρούπης, για να συμπληρώσει: «Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ακόμη και μια απλή κλοπή μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία».