Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Ηλεία – «Σε αυξημένη επιτήρηση ο νομός»

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Ηλεία  – «Σε αυξημένη επιτήρηση ο νομός»

Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας για την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν στις 00:27 οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, στον νομό Ηλείας --ή 217 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας-- αναφέρει ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην περιοχή στο «Καλημέρα Ελλάδα».

«Εδώ και δύο βδομάδες στον χώρο της Ηλείας εξελίσσεται μία ασθενής σεισμική δραστηριότητα που περιλαμβάνει σεισμούς της τάξεως των 2 και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η οποία όπως είναι επόμενο ανησυχεί τους κατοίκους. Χθες είχαμε μία ένταση αυτών των φαινομένων, είχαμε τέσσερις σεισμικές δονήσεις με μέγεθος 4-5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται μεταξύ της Κυλλήνης και του Κατακόλου» είπε και συνέχισε:

«Η κορύφωση των φαινομένων μας έβαλε σε αυξανόμενη επιτήρηση για να δούμε την εξέλιξη των φαινομένων».

Όσο για τον αν ήταν ο κύριος σεισμός, ο κ . Λέκκας απάντησε:

«Η σεισμικότητα στο νομό Ηλείας εκφράζεται όχι με έναν κύριο σεισμό ο οποίος διαφέρει πολύ από τους υπόλοιπους αλλά με πολλούς σεισμούς μικρούς σεισμούς γύρω στο 5 που εκδηλώνονται σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεπώς δεν είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ποιος είναι ο κύριος σεισμός, από μία μακρόσυρτη σεισμική ακολουθία.

Πιστεύω ότι και τις αμέσως επόμενες μέρες θα έχουμε μία ασθενή σεισμικότητα στο νομό Ηλείας με τα μεγέθη να διατηρούνται κάτω από 5» καταλήγει ο κ. Λέκκας.

Το news.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλους τους σημαντικούς σεισμούς στον ελληνικό χώρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο.