Στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών σπείρας που λήστευε πολίτες στη Θεσσαλονίκη

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία μελών σπείρας που λήστευε πολίτες στη Θεσσαλονίκη

Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία (ονόματα, φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας) των μελών σπείρας που έκλεβε πολίτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 22 άτομα που κατηγορούνται (κατά περίπτωση) για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία.

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικοί στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στο κέντρο της πόλης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, Δίωξης Εκβιαστών, της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Μαρτύρων και των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν στη σύλληψη δεκαεπτά  ατόμων.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 17 έως 45 ετών, μεταξύ αυτών και 18χρονος ως ηγετικό στέλεχος, σε βάρος των οποίων, καθώς και επιπλέον οκτώ συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίζεται δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση ληστειών και κλοπών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, για παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και όπλων και για αντίσταση.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και ληστειών σε βάρος πεζών πολιτών σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών , κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε, οι δράστες, είτε κατά μόνας είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν (2) ληστείες και (47) κλοπές αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...