Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή

Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή

Η πρόβλεψη του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναμενόμενη μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή 17 Μαίου.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο. Για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Κατά κύριο λόγο θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Βόρεια Θεσσαλία, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Κατά τόπους δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που μόνο τοπικά ενδέχεται πρόσκαιρα να φθάσουν τα 7 μποφόρ.

Παράλληλα, σχετική αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από την Τρίτη. Η αφρικανική σκόνη αναμένεται να εκταθεί πάνω από την Κρήτη, τις κυκλάδες, τα νησιά του Αιγαίου, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ττην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.