Απείλησαν και επιτέθηκαν σε αστυνομικό στη Λαμία

Απείλησαν και επιτέθηκαν σε αστυνομικό στη Λαμία

Νεαροί Ρομά τους οποίους είδε να κινούνται ύποπτα στην αυλή του σπιτιού του

Επίθεση και απειλές από Ρομά τους οποίους έπιασε μέσα στην αυλή του σπιτιού του, δέχθηκε αστυνομικός στην Αθνήλη Λαμίας, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αστυνομικός βρισκόταν στο σπίτι του, εκτός υπηρεσίας, όταν είδε νεαρούς Ρομά, που διαμένουν στη γειτονιά, να έχουν μπει μέσα στην αυλή του και να κινούνται ύποπτα. Όταν τους έκανε παρατήρηση, ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, ενώ έσπευσαν και άλλοι Ρομά, που ήταν δίπλα, οι οποίοι απείλησαν τον αστυνομικό, ενώ τέσσερις-πέντε από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και προσπάθησαν τον χτυπήσουν.

Ο αστυνομικός -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- διατήρησε την ψυχραιμία του και απέφυγε να συμπλακεί μαζί τους, ενώ είχε ήδη ενημερώσει την Άμεση Δράση (100). Όταν οι Ρομά κατάλαβαν, ότι έρχεται η Αστυνομία, έφυγαν για να αποφύγουν τη σύλληψη. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, οι κάτοικοι της Ανθήλης έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές, ότι η κατάσταση με τους Ρομά τείνει να βγει εκτός έλεγχου και ότι η περιοχή είναι καζάνι που βράζει με απρόβλεπτες συνέπειες.

Μάλιστα για το θέμα αυτό είχε γίνει πρόσφατα συγκέντρωση στην πλατεία της Ανθήλης, όπου είχαν παρευρεθεί και εκπρόσωποι των Ρομά. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις αναζητήσεις, για τους δράστες του επεισοδίου με τον συνάδελφό τους, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.