Ισόβια στο σύζυγο που έδεσε και έπνιξε στη μπανιέρα τη γυναίκα του στην Πάτρα

Ισόβια στο σύζυγο που έδεσε και έπνιξε στη μπανιέρα τη γυναίκα του στην Πάτρα

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό

Χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών κατά την εκδίκαση υπόθεσης, σε εφετειακό βαθμό, αναβίωσαν σκηνές από το άγριο έγκλημα που έγινε το Μάιο του 2015 σε διαμέρισμα πολυκατοικίας με δράστη έναν 45χρονο που είχε σκοτώσει τη σύζυγό του στο διαμέρισμά τους στην Αγυιά και είχε αυτοτραυματιστεί με ξυραφάκια για να σκηνοθετήσει απόπειρα αυτοκτονίας, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Σε πρώτο βαθμό το είχε καταδικάσει το δράστη σε 20 χρόνια κάθειρξη, αναγνωρίζοντάς του, τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και του βρασμού ψυχικής ορμής.

Ο φόνος της 48χρονης σερβιτόρας που καταγόταν από χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, ήταν το αποτέλεσμα μιας ολέθριας σχέσης με τον 45χρονο χειριστή γερανών.

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, και το θύμα είχε αποχωρήσει από τη συζυγική στέγη, μαζί με το ένα ανήλικο παιδί της, αφήνοντας πίσω με τον σύζυγό της, τον 14χρονο γιο τους.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια με αποτέλεσμα να υπάρξει θεαματική ανατροπή στην υπόθεση .

Η υπεράσπιση μίλησε για μία γυναίκα που ήθελε να βγαίνει τα βράδια και να κάνει σχέσεις όπως και να φλερτάρει κάτι το οποίο δεν άντεχε ο κατηγορούμενος.

Η πολιτική αγωγή περιέγραψε τον δράστη ως ένα άτομο που ήθελε να ασκεί εξουσία πάνω στο θύμα του. Είπε ακόμη πως και στο παρελθόν είχε διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας με μαξιλάρι ενώ την είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα τέσσερις φορές

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον φόνο ο σύζυγος κόπηκε με ξυραφάκια επιδερμικά όμως η απόπειρα αυτοκτονίας ήταν φανερά σκηνοθετημένη.