Η νέα μέθοδος που ληστεύουν σπίτια

Η νέα μέθοδος που ληστεύουν σπίτια

Χρησιμοποιούν την εξέλιξη της τεχνολογίας για να πετύχουν τον στόχο τους

Την τελευταία λέξη της τεχνολογίας χρησιμοποιούν πλέον οι κακοποιοί που βάζουν στο στόχαστρο τους σπίτια για να τα ληστέψουν. Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR οι κακοποιοί χρησιμοποιούν ακόμη και drone με κάμερα στα βόρεια προάστια για να κατοπτεύσουν σπίτια που θέλουν να ληστέψουν.

«Τι να πω ότι δεν υπάρχει κράτος, αστυνομία, εδώ έχουν κατακλέψει όλα τα σπίτια» λέει κάτοικος.

Σε σπίτι στην οδό Πηνελόπης στην Άνοιξη, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, προσπάθησαν να μπουν κλοτσώντας αρχικά την πόρτα ασφαλείας. Δεν μπόρεσαν να τη ρίξουν και στράφηκαν στη σιδεριά του παραθύρου, χωρίς και πάλι να τα καταφέρουν. Όμως δεν το έβαλαν κάτω, παρά τον σκύλο φύλακα που ήταν στην αυλή. Οι διαρρήκτες αφού απέτυχαν να μπουν από την κεντρική είσοδο με βαριοπούλες ξήλωσαν το μεταλλικό στόρι της μπαλκονόπορτας.

Τις τελευταίες μέρες μια από τις σπείρες ακολουθεί κατά γράμμα την εξέλιξη της τεχνολογίας. Οι ληστές δεν κοιτάνε πια κρυφά πίσω από την μάντρες αλλά σηκώνουν drone  για να έχουν πλήρη εικόνα των χώρων του σπιτιού που βάζουν στo μάτι.

«Είναι το σπίτι μου εδώ και φοβάμαι! Ύστερα από 50 χρόνια να μην μπορείς να μείνεις στο σπίτι σου γιατί έφτασες τα 70 έλεος!» είπε κάτοικος των βορείων προαστείων.