Συμμορία ανηλίκων είχε «ρημάξει» περίπτερα και μοτοσικλέτες

Συμμορία ανηλίκων είχε «ρημάξει» περίπτερα και μοτοσικλέτες

Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω οι τέσσερις, ενώ αναζητείται ο πέμπτος

Πέντε ανήλικοι ηλικίας από 13 έως 15 ετών συνελήφθησαν στην Κάτω Αχαΐα για κλοπές περιπτέρων και μοτοσικλετών στην πόλη, καθώς και στην Πάτρα.

Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τους τέσσερις εξ αυτών, ενώ προσπαθούσαν να διαρρήξουν μηχάνημα με παιχνίδια στην πλατεία της Κάτω Αχαΐας. Ο πέμπτος, ένας 15χρονος τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στην Αστυνομία, αναζητείται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι τέσσερις εκ των δραστών ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με δύο μοτοσικλέτες σε κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας, όπου προσπάθησαν με διαρρηκτικά εργαλεία να παραβιάσουν κλειδαριά μηχανήματος, που χρησιμοποιείται για την ψυχαγωγία παιδιών. Οι αστυνομικοί Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τους τέσσερις δράστες, ενώ διαπίστωσαν, ότι μια από τις μοτοσικλέτες που οδηγούσαν ήταν κλεμμένη.

Από την αστυνομική έρευνα πρόεκυψε, ότι οι ανήλικοι με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, είχαν διαπράξει ακόμη πέντε κλοπές σε περίπτερα της Δυτικής Αχαΐας αφαιρώντας συνολικά 475 ευρώ, καθώς και έξι κλοπές σταθμευμένων μοτοσικλετών στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα. Οι κλεμμένες μοτοσικλέτες εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κρατούνται για να απολογηθούν στον Ανακριτή Πατρών.