Έκτρωση σε μαθήτρια γυμνασίου – Ο φάκελος στους γονείς της

Έκτρωση σε μαθήτρια γυμνασίου – Ο φάκελος στους γονείς της

Η ποινή στον γιατρό που πραγματοποίησε την επέμβαση

Η υπόθεση μια ανήλικης μαθήτριας που έμεινε έγκυος και αποφάσισε να το κρατήσει μυστικό από τους γονείς συγκλόνισε την Ρόδο. Η οικογένεια της το έμαθε όταν ένας φάκελος που έφτασε στα χέρια τους όμως, έκρυβε το τελευταίο της υπερηχογράφημα

Η υπόθεση που συντάραξε τη Ρόδο, θα αναβιώσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 6 Μαΐου 2019. Κεντρικό πρόσωπο μια ανήλικη μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου που υποβλήθηκε σε έκτρωση από τον κατηγορούμενο γιατρό. Η 15χρονη υποστηρίζει ότι αποπλανήθηκε από 29χρονο, ο οποίος την ανάγκασε να διακόψει την εγκυμοσύνη της.

Οι γονείς της, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, έμαθαν ότι το παιδί τους ήταν έγκυος, από ένα φάκελο που τους άφησε άγνωστος και περιείχε ένα υπερηχογράφημα της κόρης τους όπως αναφέρει η «δημοκρατική».

Ο γιατρός κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος «για τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς τη συναίνεση των γονέων της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα» και αθώος έκθεσης σε κίνδυνο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Ο 29χρονος κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που συμπλήρωσε το δωδέκατο αλλά όχι και το δέκατο τέταρτο έτος της ηλικίας της, κατ’ εξακολούθηση και για ηθική αυτουργία στην πράξη της τεχνητής διακοπής εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς την συναίνεση των γονέων της. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η φερόμενη ως θύμα φοιτούσε στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου και η υπόθεση είχε προσλάβει ιδιάζουσες διαστάσεις εξαιτίας της καταγγελίας των γονέων της, ότι υποβλήθηκε από τον γιατρό σε έκτρωση όταν την άφησε έγκυο ο δεύτερος κατηγορούμενος ηλικίας 29 ετών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με τη μήνυση που είχε υποβληθεί η ανήλικη υποχρεώθηκε σε έκτρωση από τον 29χρονο, ο οποίος καταγγέλλεται παραπέρα ότι την κατέστησε πειθήνιο όργανό του με απειλές για την αποκάλυψη των όσων είχε υποστεί στα χέρια του.

Η ανήλικη γνώρισε τον 29χρονο το καλοκαίρι του 2011, σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εκεί κατά δήλωσή της, άρχισε να την πολιορκεί. Σε κάποια στιγμή και ενώ ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα φορτικός απέναντί της, όπως υποστηρίζει η ίδια, την ακολούθησε σε δημόσιο χώρο, σε παραλία και εκεί είχαν ερωτική επαφή.

Φέρεται να επανέλαβε την πράξη του αυτή αρκετές φορές, ενώ καταγγέλθηκε ότι την απειλούσε ότι θα απεκάλυπτε τις «σχέσεις» τους, στους γονείς και σε φίλες της. Η ανήλικη διαπίστωσε ότι είχε καθυστέρηση στον κύκλο της και αφού επισκέφθηκε πανικόβλητη γιατρό, διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος.

Δεν μπορούσε να εκμυστηρευθεί το τι είχε συμβεί, λόγω ντροπής, στους γονείς της και ο 29χρονος, όπως ισχυρίζεται, την έπεισε να υποβληθεί σε επέμβαση τεχνητής διακοπής της κυήσεως. Η ανήλικη αναγκάστηκε να διηγηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στους γονείς της όταν ένα τρίτο πρόσωπο, μικρής ηλικίας, άφησε στην επιχείρησή τους ένα φάκελο που περιείχε ένα υπερηχογράφημα της κόρης τους!

Απολογούμενος ο 29χρονος, που κατάγεται από φτωχή οικογένεια και έχει 8 αδέλφια, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επεσήμανε ότι δεν αποπλάνησε την ανήλικη και δεν έχει καμία ανάμειξη στην τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της.