Η αδελφή της Βίσση ζει στο υπόγειο που κάηκε στο Μάτι

Η αδελφή της Βίσση ζει στο υπόγειο που κάηκε στο Μάτι

Η νέα της ζωή μετά την πυρκαγιά

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Η αδερφή της Άννας Βίσση, Νίκη, που ζούσε στο Μάτι αποφάσισε να μην εγκαταλείψει το σπίτι της και να συνεχίζει να ζει στο υπόγειο του που ήταν το μόνο μέρος που μπορούσε να διασωθεί.

«Μένω στο υπόγειο το οποίο επισκευάσαμε -γιατί κι εδώ κατέβηκε η φωτιά- αλλά αποφασίσαμε να μη φύγουμε ποτέ γιατί εδώ είναι ο τόπος μας. Ο χειμώνας βγήκε δύσκολα. Βάλαμε νάιλον από πάνω για τη μόνωση, γιατί και το κρύο που αντιμετωπίσαμε ήταν δυσάρεστο και η υγρασία, νερά.

Τις πρώτες μέρες είχα πάει στην Άννα. Μετά ήταν δική μας απόφαση να παραμείνουμε εδώ. Δεν θέλαμε να απομακρυνθούμε. Βολεύτηκα σε μια μικρή κουζινίτσα που έχω φτιάξει με τα πιατάκια και τα ποτηράκια μου.

Έχουμε καταθέσει τον φάκελο την ανακατασκευή, δεν προχωρούν οι φάκελοι, ειδικά για τα κόκκινα σπίτια δεν έχει βγει καμία άδεια ακόμα. Για όσους ενοικιάζουν δεν έχει δοθεί ακόμα το επίδομα ενοικίου.Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παίρνουν συσσίτια. Το 2019 στην Αθήνα ζούμε με συσσίτια από τον Στρατό.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους 101 ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή. Γι’ αυτούς πρέπει ο τόπος να ζωντανέψει».