Απέρριψε το ΣτΕ αίτημα συνταξιούχων για αντισυνταγματικές περικοπές

Απέρριψε το ΣτΕ αίτημα συνταξιούχων για αντισυνταγματικές περικοπές

Διαμαρτυρόταν γιατί δεν έχουν εφαρμοστεί οι αποφάσεις ενώ δεν ήταν διάδικοι

«Όχι» είπε το ΣτΕ σε σωματείο συνταξιούχων, που διαμαρτυρόταν, γιατί δεν έχουν εφαρμοστεί οι αποφάσεις για τις αντισυνταγματικές περικοπές.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε αίτηση σωματείου συνταξιούχων, το οποίο διαμαρτυρόταν για την μη συμμόρφωση της Διοίκησης προς τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές και μειώσεις των συντάξεων το 2012 και το 2013 (ν. 4051/2012 και 4093/2012).

Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έκρινε, πως η επίμαχη αίτηση συμμόρφωσης έπρεπε να απορριφθεί, καθώς το συγκεκριμένο σωματείο δεν ήταν διάδικος στις δίκες, επί των οποίων εκδόθηκαν οι ως άνω αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, όπως προβλέπει ο νόμος.

Στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ όφειλαν να απολογηθούν ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠ, έπειτα από προσφυγή του σωματείου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση», που εκπροσωπούσε συνταξιούχο του ΕΦΚΑ, που είχε δικαιωθεί με την 3037/2018 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Στις 23 Ιανουαρίου 2019 το Συμβούλιο συνεδρίασε, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν στην περίπτωση του εν λόγω συνταξιούχου υπήρξε συμμόρφωση ή μη, με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του υπ’ αριθμ. 2287-2290/2015.

Παρακαλούμε περιμένετε ...