Μαρινάκης: Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη ήταν μια χαρά για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016

Μαρινάκης: Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη ήταν μια χαρά για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016

«Όταν έγινε ο διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδειες εμείς είχαμε επαφή με τον Νίκο Παππά»

Στη συνέντευξη που παραχωρεί ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο γνωστός επιχειρηματίας αναφέρθηκε στη σχέση του με την κυβέρνηση και τον «πόλεμο» που του γίνεται, όπως υποστηρίζει, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση τι άλλαξε το 2016 και οι καλές σχέσεις που είχε με την κυβέρνηση χάλασαν, ο κ. Μαρινάκης είπε:

«Όταν έγινε ο διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδειες εμείς είχαμε επαφή με τον Νίκο Παππά. Τον Γενάρη του 2016 ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ηγεσία της ΝΔ και είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον Τσίπρα, ενώ εμείς στηρίζαμε την πρωτοβουλία για τον διαγωνισμό. Είχαμε άριστη σχέση με τον Νίκο Παππά και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Παππάς απευθυνόταν πάντα στον πρωθυπουργό. Θέλαμε την αναγνώριση της νομιμότητας του διαγωνισμού».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προέβη σε μία σημαντική αποκάλυψη, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, αποτέλεσε και την αιτία της ρήξης του με τον ΣΥΡΙΖΑ και του πολέμου που δέχεται από την κυβέρνηση:

«Μια μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση ο Παππάς μας μετέφερε την επιθυμία του να πληρώσουμε την πρώτη δόση, ενώ δεν ήταν ξεκάθαρο πότε θα επιστραφούν τα χρήματα. Εκκρεμούσε η απόφαση του ΣτΕ. Εμείς πληρώσαμε το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ στις 26 Ιανουαρίου και τότε δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί μαύρου χρήματος.

Μου ζήτησε όμως και μία άλλη χάρη ο Νίκος Παππάς, ως αίτημα του ίδιου του πρωθυπουργού. Μου ζήτησε να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω ως δάνειο το ποσό της πρώτης δόσης, για να έχει κανάλι. Εμείς είχαμε κάνει πολλά ραντεβού με τον υπουργό όπου του εξήγησε ότι είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν μπορούσα να δώσω τα χρήματα υπό μορφή δανείου».

Ο κ. Μαρινάκης εξαπέλυσε τα πυρά του προς την κυβέρνηση, κατηγορώντας την για σκευωρία εναντίον του και απαντώντας στις φήμες για «μαύρο χρήμα»:

«Ήταν ευχαριστημένοι με τα χρήματα του Μαρινάκη αρκεί να έφτιαχναν ένα κανάλι δικό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει τον διαγωνισμό. Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κόσμου. Κάνουμε δουλειές με μεγάλες εταιρείες της Ευρώπης, των ΗΠΑ , της Κίνας, είμαστε στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Κανείς δεν έχει να πει τίποτα κακό για τις επιχειρήσεις μας, έχουμε φανταστικό reputation. Τα εκατομμύρια του Μαρινάκη στο τέλος του 2016 ήταν πεντακάθαρα. Τι έγινε ξαφνικά;».

«Όταν μετά από 6 μήνες συζητάγαμε για τον ΔΟΛ, το Βήμα και το in.gr, δεν δέχθηκα να βάλω διευθυντές της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν έχω συνηθίσει να είμαι φερέφωνο. Δεν μπορώ να γίνω ούτε Ιβάν Σαββίδης ούτε μπροστινός ούτε λαγός. Έκανα υπομονή αλλά επιτέλους ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια» είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.