Διέπραξε περισσότερες από 120 κλοπές και διαρρήξεις

Διέπραξε περισσότερες από 120 κλοπές και διαρρήξεις

Ταυτοποιήθηκε αλλά διαφεύγει της σύλληψης ο 44χρονος δράστης

Συνολικά 121 διαρρήξεις και κλοπές σε οχήματα έχει διαπράξει από το 2016 έως τον Μάρτιο του 2019 στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου ένας 44χρονος Τυνήσιος υπήκοος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αλλά διαφεύγει της σύλληψης.

Ο 44χρονος είχε αφαιρέσει από τα αυτοκίνητα, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, είδη ένδυσης και υπόδησης, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 60.000 ευρώ. Στην πλειοψηφία τους οι παθόντες ενημερώθηκαν, ότι εντοπίστηκαν τα κλεμμένα είδη, ενώ η αστυνομία απευθύνει έκκληση σε πολίτες, που έχουν πέσει θύματα το συγκεκριμένο διάστημα, να έρχονται σε επαφή με τις αρχές.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών, σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 44χρονος είχε διαπράξει από το έτος 2016 έως και τον Μάρτιο 2019 συνολικά 121 διαρρήξεις οχημάτων, με σκοπό τον κατ’ επάγγελμα προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη έρευνα στη οικία του δράστη σε αποθηκευτικό χώρο και σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ο 44χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές
- Κοσμήματα
- Το χρηματικό ποσό των 35.300 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
- Κινητά τηλέφωνα,
- Είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ
- Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
- 150 φυσίγγια,
- 1.300 γραμμάρια καπνού σε 26 συσκευασίες οι οποίες δεν έφεραν την απαιτούμενη από το Νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης,
- Πέντε συσκευασίες περιέχουσες ανταλλακτικά καπνού ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Επιπλέον, κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης εγκληματικών ενεργειών. O 44χρονος έχει απασχολήσει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες για ομοειδής πράξεις. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...