Τέσσερις τραυματίες από κεραυνό στην Ακρόπολη- Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος

Τέσσερις τραυματίες από κεραυνό στην Ακρόπολη- Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος

Έσπασε το αλεξικέραυνο και έπεσε στο φυλάκιο του εκδοτηρίου εισιτηρίων

Κεραυνός που έπεσε στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης νωρίτερα την Τετάρτη, προκάλεσε τον μικροτραυματισμό τεσσάρων ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από θραύσματα τζαμιών στα εκδοτήρια εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου, όταν ο κεραυνός έσπασε το αλεξικέραυνο και έπεσε στο φυλάκιο. Τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις γυναίκες, από τις οποίες οι δύο εργάζονται ως αρχαιοφύλακες (24 και 52 ετών) ενώ οι άλλοι δύο ήταν τουρίστρες που περίμεναν στα εκδοτήρια για την αγορά εισιτηρίων. Η μία γυναίκα 25 ετών από τη Φινλανδία και ο δεύτερος, ένας 25χρονος Κορεάτης.

Οι δύο αρχαιοφύλακες νοσηλεύονται ακόμα και υποβάλλονται σε καρδιολογικές εξετάσεις ενώ οι τουρίστριες αποχώρησαν από το νοσοκομείο.

Όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια» και καταλήγει:

«Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».

Φωτογραφίες αναγνώστη

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...