Η απερχόμενη διοίκηση ορίστηκε προσωρινή στη ΓΣΕΕ

Η απερχόμενη διοίκηση ορίστηκε προσωρινή στη ΓΣΕΕ

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Η απερχόμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ διορίστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ως προσωρινή διοίκηση, μετά τις επεισοδιακές Γενικές Συνελεύσεις για την εκλογή νέας διοίκησης, οι οποίες απέβησαν ατελέσφορες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ «μετά τη βίαιη παρεμπόδιση και ματαίωση του 37ου Συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) από στελέχη του ΠΑΜΕ σε Καλαμάτα και Ρόδο, εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, σύμφωνα με την οποία γίνεται αποδεκτό το επικουρικό αίτημα 61 Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας για διορισμό της απερχόμενης διοίκησης της ΓΣΕΕ, με την ίδια σύνθεση και τα ίδια αξιώματα, ως προσωρινής διοίκησης της Συνομοσπονδίας».

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «η μάχη για την επικράτηση και το σεβασμό των θεσμικών δημοκρατικών διαδικασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχιστεί και στις 6 Μαΐου, ημέρα συζήτησης της κύριας αίτησης των οργανώσεων-μελών μας, ώστε η προσωρινή διοίκηση να προχωρήσει στη διεξαγωγή ενός δημοκρατικού συνεδρίου για την ανάδειξη αιρετής διοίκησης της ΓΣΕΕ».

«Για μια ακόμη φορά, μετά και τη σημερινή προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου, το ΠΑΜΕ συνεχίζει, με την ίδια αξιόποινη συκοφαντική φρασεολογία, τις απειλές του για παρεμπόδιση και στο μέλλον της διεξαγωγής του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Η απάντησή μας στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά του είναι ότι εμείς θα επιμείνουμε δημοκρατικά και η δημοκρατία θα νικήσει» καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.