Κι όμως ένας θρόνος του Game of Thrones βρίσκεται στην Ελλάδα

Κι όμως ένας θρόνος του Game of Thrones βρίσκεται στην Ελλάδα

Σε ποιο μέρος βρίσκεται ο σιδερένιος θρόνος

Κι όμως δεν είναι πλάκα! Ένας θρόνος του Game of Thrones βρίσκεται στην Ελλάδα και πήρε σάρκα και οστά στις 10 Απριλίου λίγο πριν δηλαδή την έναρξη της 8ης σεζόν.

Η σειρά φαινόμενο δεν αφήνει ασυγκίνητη καμία περιοχή του κόσμου. Έτσι και η νεολαία της Παύλιανης Φθιώτιδας, όπως αναφέρει το pavliani.info ζήτησε από τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Παύλιανης να φτιάξει τον δικό τους «σιδερένιο θρόνο» και το αίτημα τους έγινε πραγματικότητα.

Οι λάτρεις της σειράς ανέλαβαν να μας κατευθύνουν με φωτογραφικό υλικό και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και έτσι ιγκόγνιτο άρχισε η κατασκευή του! Χρησιμοποιήθηκαν: 300 kg σίδερο, 250 kg σιδερένιες λάμες, 30 kg ξύλο, 10 kg μπογιές, 10 kg τσιμέντο και 800 ώρες δουλειάς! Μάστορας και εθελοντές, εθελοντές και μάστορας. Πότε 10, πότε 20 πότε περισσότεροι.

Η κατασκευή πήρε σάρκα και οστά στις 10 Απριλίου 2019. Για τη μεταφορά του στα 1.260 μέτρα υψόμετρο, στην άκρη ενός χωραφιού, επιστρατεύτηκε ένα αγωνιστικό off road όχημα 4Χ4, ένας θαρραλέος οδηγός και πολλά χέρια προκειμένου να σηκώσουν την 700 κιλών κατασκευή.