Στον ανακριτή ο 59χρονος κατηγορούμενος για βιασμό 9χρονου

Στον ανακριτή ο 59χρονος κατηγορούμενος για βιασμό 9χρονου

Συνελήφθη μετά από παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες από αστυνομικούς

Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα πήρε προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του, ο 59χρονος που κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση του ανιψιού του.

Σήμερα το πρωί ο 59χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος του άσκησε δίωξη για τις κατηγορίες του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ' εξακολούθηση.

Όπως μετέδωσε ο τ/σ Νέα Κρήτη, ο κατηγορούμενος βρισκόταν υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες, ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν πολύ μεγάλο διάστημα να «δέσουν» την υπόθεση, η οποία φαίνεται ότι εξελισσόταν τα τελευταία τρία χρόνια. Αστυνομικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν, επειδή κινείτο ανάμεσα στην πόλη του Ηρακλείου και σε κωμόπολη της ενδοχώρας απ' όπου κατάγεται, απ' όπου κατάγεται και το παιδάκι.

Η σύλληψή του ήρθε από την ανακάλυψη ευρημάτων στο σπίτι του, που είχαν να κάνουν με την παράνομη κατοχή ενός όπλου. Τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο και εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν ανατριχιαστικά στοιχεία για τη συστηματική σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού.

Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν την έρευνα γύρω από τις ενδείξεις που υπάρχουν, ότι η δράση του δεν έχει σταματήσει στο 9χρονο αγόρι. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η δράση του να είχε επεκταθεί κι άλλο μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και ευρύτερα, με θύματα και άλλα ανήλικα παιδιά.