«Είναι σαν να έχουν κλείσει τα αυτιά τους και τα μάτια τους και τον χώνουν όλο και πιο μέσα»

«Είναι σαν να έχουν κλείσει τα αυτιά τους και τα μάτια τους και τον χώνουν όλο και πιο μέσα»

Οι δηλώσεις της αδερφής του ηθοποιού, Γιώργου Καρκά, που κατηγορείται για τον βιασμό του ταξιτζή

Πέντε μήνες, ο Γιώργος Καρκάς, βρίσκεται στη φυλακή. Ο ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό σε βάρος ταξιτζή κατέθεσε πριν λίγες μέρες προσφυγή κατά της πρώτης απόφασης που αφορούσε σε αίτημα αποφυλάκισης που είχε κατατεθεί.  Η Κατερίνα Καρκά, αδερφή του ηθοποιού μίλησε στο news.gr και εξέφρασε μεταξύ άλλων τους προβληματισμούς της για την απόρριψη του αιτήματος: ««Είναι σαν να έχουν κλείσει τα αυτιά τους και τα μάτια τους και τον χώνουν όλο και πιο μέσα».

Από τη Σοφία Πελεκάνου

«Είναι σαν να τον έχουν καταδικάσει»

Τόσο ο Γιώργος Καρκάς όσο και η οικογένειά του, που από τις 13-11-2018 δίνουν τη δική τους μάχη με τη δικαιοσύνη, ένιωσαν αισιοδοξία πως το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης θα γίνει αποδεκτό.

«Η πρόταση της εισαγγελέος ήταν θετική και το συμβούλιο απέρριψε ουσιαστικά την αποφυλάκιση. Αυτό που έχει γίνει είναι ότι έχουν κάνει ουσιαστικά μια αντιγραφή από τα λεγόμενα του προηγούμενου εισαγγελέα και είναι σαν να μην έχουν εξετάσει καθόλου, μα καθόλου τα νέα στοιχεία που καταθέσαμε εμείς.

Έχουμε κάνει απίστευτη έρευνα και είναι σαν να μην κοίταξαν καθόλου τα στοιχεία. Ο Γιώργος ζήτησε πάμπολλες φορές να πάει να καταθέσει ξανά και κατά αντιπαράθεση ή και μόνος του, δεν τον κάλεσαν ποτέ.

Αυτή τη στιγμή έχουν απορρίψει τα πάντα και είναι σαν να τον έχουν καταδικάσει κιόλας. Λένε στην απόφαση ότι είναι επικίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και κάτι τέτοια, λες και το έχει κάνει αυτό, λες και έχει αποδειχθεί ότι το έχει κάνει για να το τελέσει εκ νέου.

Είναι σαν να έχουν κλείσει τα αυτιά τους και τα μάτια τους και να τον χώνουν όλο και πιο μέσα. Τον αφήνουν στη φυλακή χωρίς λόγο. Ήμασταν αισιόδοξοι από τη στιγμή που μάθαμε ότι ήταν θετική η πρόταση της εισαγγελέος.

Έχει ψηφιστεί και το τεκμήριο αθωότητας και εκείνοι δεν το έχουν λάβει πουθενά υπόψιν τους. Δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να προσκομίσουμε τόσα χαρτιά και στοιχεία. Υποχρεωμένη ήταν η άλλη πλευρά.» λέει η Κατερίνα Καρκά στο news.gr

Όσο για το τι θα κάνει από δω και πέρα η οικογένειά Καρκά, η αδερφή του ηθοποιού ξεκαθαρίζει: «Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με κάθε τρόπο. Η απόφαση αυτή μόνο μας πείσμωσε περισσότερο».

Γιώργος Καρκάς: Τα συναισθήματά μου, αρχικά, είναι οργή και αδικία

Ο Γιώργος Καρκάς μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του μίλησε τηλεφωνικά, στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

Οργή και αδικία, πλημμύρισαν τον ηθοποιό για την απόφαση να μην γίνει δεκτό το αίτημα του.
«Τα συναισθήματά μου, αρχικά, είναι οργή και αδικία. Οι λόγοι πατάνε πάνω στο πόρισμα του πρώτου εισαγγελέα, που είναι όλο ένα παιδαριώδες πράγμα - αν μου επιτρέπετε - και παρεκκλίνει από τον νόμο. Δεν γίνεται να πατάνε πάνω στις παραλείψεις και τον αντι-επαγγελματισμό της αστυνομίας. Δεν μπορεί όλες τις παραλείψεις να τις στρέφουν σε μένα. Δεν γίνεται αυτό. Από 'κει και πέρα, αν η αστυνομία εξετάζει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ουσίες κλπ, και ένας το παίζει ωραία κοιμωμένη και υποστηρίζει ότι κάποιος ασέλγησε πάνω του και δεν του παίρνουν αίμα... Δεν του πήραν αίμα. Ας του έπαιρναν!» ανέφερε ο ηθοποιός.

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις που σκοπεύει να κάνει σε συνεργασία με τον δικηγόρο του, ο Γιώργος Καρκάς είπε: «Έκπληξη. Θα πάει αλλιώς το πράγμα, γιατί πολύ απλά οποιαδήποτε αμφιβολία είναι υπέρ του κατηγορουμένου. Από 'κει και πέρα, σε τέτοια υπόθεση έχουν βγει καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις του οδηγού από τον Δεκέμβρη και οι εξετάσεις DNA ήταν όλες πεντακάθαρες. Τι συζητάμε;
Και αν υποθέσουμε ότι του πήραν αίμα... γιατί εγώ εδώ διακρίνω μία εμμονή ως προς το να κατηγορηθώ και όλες οι παραλείψεις της αστυνομίας να γυρίσουν πάνω μου σαν αμφιβολία ενοχής. Και αν θυμάστε, δεν πήραν τον καφέ του οδηγού καν. Με τη δικαιολογία ότι ήταν άδειος! Από ένα ποτήρι βρίσκεις πράγματα, μπορείς να δεις αν υπήρχαν ουσίες ή όχι. Όλοι οι επιστήμονες της χώρας που μας ακούν αυτή τη στιγμή θα συμφωνήσουν μαζί μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί στο 27.20: