Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της Μυκόνου, Μάκης Ζουγανέλης

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της Μυκόνου, Μάκης Ζουγανέλης

Ο θάνατος του σηματοδοτεί το φινάλε μιας ολόκληρης εποχής

Ο θρύλος της Μυκόνου, ο επιχειρηματίας Μάκης Ζουγανέλης άφησε την τελευταία του πνοή και με τον θάνατο του, μια ολόκληρη «χρυσή» εποχή έσβησε.

Ο άνθρωπος που έστησε το θρυλικό club Remezzo και έγραψε τη δική του ιστορία στη Μύκονο έφυγε από τη ζωή, μακριά από το νησί που τόσο αγαπούσε.

Το club που έγινε σήμα κατατεθέν της Μυκόνου

Το 1967, ο Μάκης Ζουγανέλης μαζί με την Πάολα Ζουγανέλη έστησαν το club Remezzo. Το μαγαζί έμελλε να γίνει θρύλος στη νυχτερινή ζωή τη Μυκόνου.

Στον υπέροχο χώρο, με την καταπληκτική θέα, έδωσαν το παρόν προσωπικότητες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το διεθνές jet set.

Tεράστια ονόματα της παγκόσμιας showbiz όπως ο Πολ Νιούμαν, Ζακ Λανγκ, Γιουλ Μπρίνερ και η Σοράγια απόλαυσαν το ποτό της και διασκέδασαν μέχρι το πρωί σε κάποιο από τα θρυλικά πάρτι που άφησαν εποχή και οργάνωσε ο Μάκης Ζουγανέλης.

Το Remezzo, έγινε σχεδόν αμέσως ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της Μυκόνου και αποτέλεσε σημείο συνάντησης όσων επισκέπτονταν το νησί για πολλές δεκαετίες.

Ο λόγος που έφυγε από τη Μύκονο

Τα τελευταία χρόνια ο Μάκης Ζουγανέλης είχε επιλέξει να ζει μακριά από τη λατρεμένη του Μύκονο και αποτραβηγμένος από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο επιχειρηματίας ζούσε στον Άγιο Στέφανο παρέα με τις μνήμες μιας άλλης Μυκόνου, όχι τόσο... σύγχρονης.

Αυτός είναι και ο λόγος που είχε επιλέξει να αφήσει πίσω του το κοσμοπολίτικο νησί και να μετακομίσει στην Αθήνα.

Η Μύκονος του τώρα δεν του θύμιζε σε τίποτα τη «δική του» Μύκονο και είχε επιλέξει να την κρατήσει στη μνήμη του όπως ακριβώς την αγαπούσε και την ήθελε εκείνος.

Ο θάνατος που τον συγκλόνισε

Το 2010, ο Μάκης Ζουγανέλης ήρθε αντιμέτωπος με έναν θάνατο που τον συγκλόνισε. Ο αγαπημένος του αδερφός, Μίμης (ο οποίος ήταν και προσωπικός του Αριστοτέλη Ωνάση) βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του.

Δυόμιση χρόνια κράτησε ο Γολγοθάς του Μάκη Ζουγανέλη μέχρι να βρεθούν και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του αδερφού του.

Τον Απρίλιο του 2012, ο επιχειρηματίας είχε παραχωρήσει συνέντευξή στην Espresso και δήλωνε ικανοποιημένος για την απόφαση των ενόρκων.

«Όλοι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Η διαδικασία ήταν άψογη και οι ένορκοι έβγαλαν ομόφωνη απόφαση. Ηρέμησε η ζωή μας μετά τα ισόβια και τα δεκαεφτά χρόνια που έφαγε η "πόρνη"» ήταν τα λόγια του Μάκη Ζουγανέλη στην εφημερίδα.