Συμφοιτητής Γιακουμάκη: Για μένα τον Βαγγέλη τον δολοφόνησαν

Συμφοιτητής Γιακουμάκη: Για μένα τον Βαγγέλη τον δολοφόνησαν

Τι είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ένας εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας

Αποκαλυπτική για το τι περνούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στην Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων από τους Κρητικούς συμφοιτητές του, ήταν η μαρτυρία στην ΕΡΤ1 του βασικού μάρτυρα της υπόθεσης Νίκου Δαβρή.

Ο ίδιος ήταν φοιτητής στη ίδια Σχολή στο 2ο έτος, όταν ο Βαγγέλης ξεκίνησε να φοιτά. Όπως είπε «η πρώτη συνάντηση έγινε, όταν μας είχαν μαζέψει όλα τα παιδιά στην προσευχή, όταν πρωτογνωριστήκαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς. Έπεσε το μάτι μου πάνω του, γιατί ξεχώριζε, είχε κάτι το διαφορετικό, είχε ένα χαμογελαστό πρόσωπο, ήταν χαρούμενος».

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, στην παρέα των Κρητικών αρχικά ήταν πέντε άτομα, αργότερα κάποιοι έφυγαν και κάποιοι άλλοι μπήκαν στην παρέα, ωστόσο τόνισε «κοινός στόχος ήταν ο Βαγγέλης». Για την στοχοποίηση του 19χρονου είπε, ότι «θεωρούσαν, ότι είχε ένα χαρακτήρα, που δεν άρμοζε σε Κρητικό. Ήθελαν να είναι και ο Βαγγέλης τραμπούκος, να είναι κι αυτός ένα αγρίμι. Κι όσο δεν αντιδρούσε με βία ο Βαγγέλης, τόσο πιο σκληροί γίνονταν εναντίον του».

Για το bullying που δεχόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ανέφερε ότι «εγώ είδα μόνο ένα περιστατικό. Αυτά που βλέπουμε τώρα στο βίντεο, είναι ωμή βία. Όταν με άλλα τέσσερα-πέντε άτομα πέφτεις πάνω του, μειώνοντάς τον και ταλαιπωρώντας τον, είναι μεγάλο θέμα», εκτίμησε δε, ότι για τον ίδιο «αυτό το πλάνο και μόνο είναι αρκετό για την καταδίκη τους. Δεν χρειάζονταν όλα τα άλλα».

Αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατούσε στη Σχολή, είπε ότι «τέτοια "παιχνίδια" δεν είχαμε. Μπορεί στο δικό τους το μυαλό, των Κρητικών, να το θεωρούσαν παιχνίδι. Όταν όμως έχεις ένα παιδί και συνέχεια του κάνεις τέτοιες πλάκες, δεν είναι πλάκα». Αναφερόμενος στο περιστατικό, στο οποίο υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, είπε ότι «ένας εκ των κατηγορούμενων χτύπησε τον Βαγγέλη στο σβέρκο, προκαλώντας το γέλιο των υπολοίπων και για μένα δεν ήταν φιλικό χτύπημα. Ο Βαγγέλης έδειξε, ότι δυσαρεστήθηκε, αλλά παρέμεινε στην παρέα. Κράτησε μια πιο θλιμμένη στάση και δεν γελούσε πια».

Τότε, ο ίδιος κατήγγειλε το περιστατικό στην υπεύθυνη της Φοιτητικής εστίας, η οποία όπως είπε, ταράχτηκε και τον παρέπεμψε στον διευθυντή της σχολής. Όσον δε αφορά στην αντίδραση της παρέας των Κρητικών, είπε ότι «θεωρήθηκε ότι η πράξη μου να ενημερώσω τον διευθυντή, δεν ήταν σωστή. Θεωρούσαν, ότι το να βλέπω ό, τι συμβαίνει και να μην εμπλακώ, ήταν μία λογική συμπεριφορά».

Ο Νίκος Δαβρής είπε ακόμη, ότι αυτό που του έχει μείνει χαραγμένο στην ψυχή, είναι η τελευταία κουβέντα του Βαγγέλη. «Αυτό που έκανες δεν το κάνει ούτε αδελφός σε αδελφό», του είχε πει. Η πρώτη σκέψη που έκανε, όταν έμαθε για τον θάνατο του Γιακουμάκη, ήταν ότι «τον έφαγαν», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας «το δικό μου το πιστεύω είναι, ότι είναι όλο στημένο, ότι είναι δολοφονία, αλλά αυτό θα το κρίνει η δικαστική εξουσία».