Απεργία των ντελιβεράδων και συγκέντρωση στο Πεδίων του Άρεως

Απεργία των ντελιβεράδων και συγκέντρωση στο Πεδίων του Άρεως

Δείτε τις φωτογραφίες του news.gr

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων  προχωράει σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου σε 24ωρη απεργία, στην οποία θα συμμετέχουν ντελιβεράδες, διανομείς και κούριερ.

Η μοτοπορεία των εργαζομένων είναι προγραμματισμένη για τις 12 στο Πεδίον του Άρεως και στις 10:30 στη διασταύρωση της Εγνατίας με την Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

«Οργανωθήκαμε και διεκδικούμε να μη ζούμε σαν δούλοι!» λέει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωσή τους.

«Μέσα από τις δεκάδες δράσεις που πραγματοποιήσαμε καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου μας: ότι δουλεύουμε με δικό μας μηχανάκι, κράνος, εξοπλισμό, βενζίνη, με 3-4 €/ ώρα, 10-12ώρα με χιόνια, βροχές, καύσωνες χωρίς δώρα, επιδόματα, αργίες, βραδινά, ένσημα και άδειες που οδηγούν σε καθημερινά ατυχήματα/ δυστυχήματα (θρηνήσαμε 15 νεκρούς συνάδελφους σε 2 χρόνια)» αναφέρουν.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους αναφέρουν:

«Με τους αγώνες μας αναγκάσαμε την κυβέρνηση να καταθέσει την εγκύκλιο και να δεσμευτεί να ψηφίσει νόμο στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Τώρα όμως πρέπει να πιέσουμε ακόμα περισσότερο ώστε να ψηφιστεί άμεσα ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει πλήρως τα δικαιώματα μας (μηχανάκι, εξοπλισμό, βενζίνη, ΜΑΠ κτλ) και εκτεταμένους έλεγχους από ΕΦΚΑ και Επιθεώρηση Εργασίας με πρόστιμα ακόμα και κλείσιμο της επιχείρησης για παραβίαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας».

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος