ΑΓΕΕΘΑ: Εξετάζουμε πως μπορεί να ενσωματωθεί στην Αεροπορία το F-35

ΑΓΕΕΘΑ: Εξετάζουμε πως μπορεί να ενσωματωθεί στην Αεροπορία το F-35

«Τρέχει μια σχετική μελέτη ύψους τριών εκατομμυρίων, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία»

Αναζωπυρωμένο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον της Ελλάδας γύρω από το μαχητικό στελθ F-35 που με την συμμετοχή του στην πολυεθνική και διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2019» έκλεψε τις εντυπώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χριστοδούλου επιβεβαίωσε αυτό το ενδιαφέρον μιλώντας χθες σε εκπροσώπους του Τύπου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένα σύστημα το οποίο θα πρέπει να εξετάσουμε πως μπορεί να ενσωματωθεί στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τρέχει μια σχετική μελέτη ύψους τριών εκατομμυρίων, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία. Αυτή η μελέτη μας δίνει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα μας δείχνει τι χρειάζεται για να ενταχθεί»

Στην ίδια συνάντηση με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε και στην περίπτωση ατυχήματος στο Αιγαίο λόγω της προκλητικότητας της Τουρκίας λέγοντας πως: «Πάντα υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Δεν μπορούμε να απαντάμε σε κάθε δήλωση. Γιατί είναι αυτή είναι η τουρκική μέθοδος να προκαλεί. Εμείς εργαζόμαστε για να μην δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες».

Γεγονός είναι πως η Ελλάδα παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και προς το παρόν δεν μπορεί να προχωρήσει στην απόκτηση ενός μαχητικού 5ης γενιάς εντούτοις διατηρεί το ενδιαφέρον της καθώς το F-35 είναι το αεροσκάφος που ενσωματώνει σχεδόν το σύνολο της τεχνολογίας αιχμής, τουλάχιστον της Δύσης.

Σχετικά Tags
F-35