Αυτοκίνητο «σφηνώθηκε» κάτω από βυτιοφόρο

Αυτοκίνητο «σφηνώθηκε» κάτω από βυτιοφόρο

Άγιο είχαν τα δύο άτομα που επέβαιναν στο Ι.Χ.

Συναγερμός σήμανε στην εθνική οδό Αθηνών–Λαμίας, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο προσέκρουσε με ταχύτητα σε βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, το τροχαίο σημειώθηκε στο 149ο χλμ. στο ρεύμα προς Λαμία, όταν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, «καρφώθηκε» κάτω από άγνωστες συνθήκες, πίσω από το βαρύ όχημα. Σύμφωνα μάλιστα με τα πρώτα στοιχεία, η σύγκρουση έγινε 200 μέτρα από το σημείο, που βρέθηκαν σταματημένα τα οχήματα, καθώς ο οδηγός του βυτιοφόρου δεν κατάλαβε αμέσως, τι είχε συμβεί και όταν είδε καπνούς στο πίσω μέρος, σταμάτησε στη ΛΕΑ.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και αρχικά εκφράστηκαν φόβοι, τόσο για την τύχη των ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό, όσο και για την πιθανότητα να υπάρξει ανάφλεξη στο φορτίο του βυτιοφόρου. Ευτυχώς κανένας από τους παραπάνω φόβους δεν επαληθεύτηκε και οι άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια των πυροσβεστών, που έσπευσαν άμεσα από το Κλιμάκιο της Αταλάντης, ενώ δε σημειώθηκε κάτι χειρότερο και με το βυτιοφόρο.

Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας, χωρίς ο τραυματισμός τους να χαρακτηρίζεται σοβαρός. Για τα αίτια της σύγκρουσης, την προανάκριση διενεργεί το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.