Προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από τα Διαβατά

Προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από τα Διαβατά

«Ανάμεσα τους υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας»

Με συνεχείς ενημερώσεις προσπαθούν να πείσουν τους συγκεντρωθέντες στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά ενώ αυτήν ώρα επικρατεί ηρεμία.

Οι 500 περίπου πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει από χθες το βράδυ στο σημείο, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό, ψευδές κάλεσμα ότι θα μπορέσουν να μεταβούν στα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκο Ράγκο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, γίνεται προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος και να επιστρέψει στις δομές όπου φιλοξενείται.

«Ήδη, βρίσκονται σε ετοιμότητα λεωφορεία που έχουμε ναυλώσει για να επιστρέψουν πίσω στα ξενοδοχεία, τα διαμερίσματα και τις δομές όπου φιλοξενούνται», είπε ο κ. Ράγκος, ξεκαθαρίζοντας ότι υποκινήθηκαν από μηνύματα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. «Ανάμεσα τους υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας από άνδρες, που δεν ξέρω τι σκοπό έχει δημιουργώντας μια τέτοιου είδους ένταση», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι μέσα στη δομή φιλοξενίας λειτουργεί «info box», που ενημερώνει και καταγράφει τα άτομα που θέλουν να επιστρέψουν, ενώ το ίδιο γίνεται και από μεγάφωνα σε τέσσερις γλώσσες.

«Ενημερώνουμε διαρκώς ότι αυτό που συμβαίνει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, προκειμένου να τους πείσουμε με διάλογο να φύγουν από το σημείο», κατέληξε ο κ. Ράγκος.