«Δεν έχει νομική μορφή το ΠΑΜΕ, δεν έχει καταστατικό, συστάθηκε από το ΚΚΕ»

«Δεν έχει νομική μορφή το ΠΑΜΕ, δεν έχει καταστατικό, συστάθηκε από το ΚΚΕ»

Η απάντηση του Γραμματέα Τύπου της ΓΣΕΕ στο ΠΑΜΕ

«Σε μία δημοκρατικά ευνομούμενη χώρα, είναι απαράδεκτο και συνδικαλιστικά και πολιτικά και συνταγματικά, μια παράταξη βραχίονας κόμματος να εισβάλει σε κτίριο συνδικάτων. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να αντιπολιτεύεται ένα συνδικάτο. Είναι πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ σχετικά με την κατάληψη από το ΠΑΜΕ του κεντρικού κτιρίου της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.

«Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για συνδικαλιστική παράταξη. Δεν έχει νομική μορφή το ΠΑΜΕ, δεν έχει καταστατικό, δεν έχει αναγνώριση από πρωτοδικείο. Συστάθηκε από το ΚΚΕ για να αποτελεί βραχίονα στις τάξεις των εργαζομένων» αναφέρει και συμπληρώνει: «Το κτίριο πρέπει άμεσα να παραδοθεί στη νόμιμη εκπροσώπησή του, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε δημοκρατικά στο εκλογικό συνέδριο του 2016. Υπάρχουν ζημιές. Σ΄ένα κτίριο που είναι διατηρητέο και έχει φτιαχτεί με χρήματα εργαζομένων, ο εξωτερικός χώρος έχει βαφτεί με συνθήματα. Η μπροστινή ξύλινη πόρτα παραβιάστηκε βίαια, όπως έσπασαν και τον γυάλινο προθάλαμο αμέσως μετά. Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε έως τώρα. Επιστρέφοντας από τη Ρόδο (σ.σ. όπου διεξάγεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ) θα γίνει καταγραφή των ζημιών από τους εργαζομένους και θα υπάρξει αναφορά στη διοίκηση».

«Θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί του επονομαζόμενου δημοκρατικού τόξου να τοποθετηθούν για όσα συμβαίνουν στα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ και να απαντηθεί δημοσίως το ερώτημα: αν μία νόμιμη δημοκρατική οργάνωση μπορεί να διεξάγει συνέδριο και να εκλέξει διοίκηση σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της» καταλήγει ο κ. Καραγεωργόπουλος.