Οι…«ινδιάνοι» KIOWA φόρεσαν ελληνικά εθνόσημα

Οι…«ινδιάνοι» KIOWA φόρεσαν ελληνικά εθνόσημα

Δείτε τις φωτογραφίες

Το ελληνικό εθνόσημο φόρεσαν τα ελαφρά επιθετικά/αναγνωριστικά ελικόπτερα KIOWA, τα οποία βρίσκονται στη φάση της διαδικασίας δοκιμών στις Η.Π.Α. Το πρόγραμμα παραλαβής τους από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, συνεχίζεται κανονικά αν και λόγω του εμπεριστατωμένου ελέγχου στα οποία τα υποβάλλουν οι Έλληνες αξιωματικοί, αντί να ξεκινήσει στα τέλη του 2018 σημείωσε μια μικρή καθυστέρηση.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα καλά πληροφορημένη πηγή που μίλησε στο news.gr, τα ελικόπτερα και ο εξομοιωτής τους αναμένεται να ξεκινήσουν να φτάνουν στην Ελλάδα περί τα τέλη Μαΐου, εκτός απροόπτου. Το ΓΕΣ αποδέσμευσε φωτογραφίες από το στάδιο των δοκιμών στις ΗΠΑ.
Να θυμίσουμε πως το κόστος της αγοράς των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, που αποσύρονται από τον στρατό των ΗΠΑ, ανέρχεται σε 44.156.061 ευρώ.

Να θυμίσουμε πως από τα 70 ελικόπτερα τα 36 θα είναι επιχειρησιακά ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για εκπαίδευση και ανταλλακτικά. Το κόστος της προμήθειας της Διακρατικής Συμφωνίας θα καλυφθεί σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Κ.Υ. ΥΠΕΘΑ για τα οικονομικά έτη 2018 έως και 2022. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την ενίσχυση της δύναμης πυρός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.