Στη φυλακή για άσεμνα μηνύματα στην πρώην του

Στη φυλακή για άσεμνα μηνύματα στην πρώην του

Στον 32χρονο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και δεν δόθηκε αναστολή εκτέλεσης ποινής

Ποινή φυλάκισης 54 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 32χρονο, που έστελνε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο σε φιλικά πρόσωπα της 37χρονης πρώην συντρόφου του, μέσω ψεύτικων προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για να την εκδικηθεί, επειδή είχαν διακόψει τις σχέσεις τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Μαγνησίας, Ο καταδικασθείς είχε φθάσει ακόμη και στο σημείο να απειλεί την πρώην σύντροφό του μέσω sms, ενώ στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η 37χρονη, είχε αναγράψει κείμενο με προσβλητικό περιεχόμενο. Από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 5 Μαρτίου φέτος η ζωή της γυναίκας είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε εφιάλτη.

Μετά από μήνυση, ο 32χρονος είχε συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία και η υπόθεση είχε μπει σε ρητή δικάσιμο. Ο κατηγορούμενος δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, εξύβριση έργω κατ’ εξακολούθηση, απειλή κατ’ εξακολούθηση και συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση. Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες και ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 54 μηνών χωρίς τριετή αναστολή, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 54 μήνες φυλάκιση και δεν του έδωσε τη δυνατότητα η ποινή να έχει αναστολή ή να μπορεί να μετατρέψει την ποινή του ή η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η παθούσα περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια τον εφιάλτη που βίωνε το τελευταίο διάστημα.

«Μπόρεσα να κοιμηθώ ήσυχη, το βράδυ που τον συνέλαβαν», ανέφερε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τη δεινή κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει μετά τον χωρισμό της. Ο 32χρονος πάντως αρνήθηκε, ότι ήταν ο δράστης, που κρυβόταν πίσω από τα ψεύτικα προφίλ και ο αποστολέας των μηνυμάτων με το άσεμνο περιεχόμενο προς φιλικά της πρόσωπα.

Οπως υποστήριζε αρχικώς στην Αστυνομία μετά τη σύλληψή του, έτσι και στο δικαστήριο είπε, ότι εκείνος είχε στείλει μόνο τα απειλητικά μηνύματα μέσω του κινητού του τηλεφώνου και κάποιων τηλεφώνων συγγενικών του προσώπων. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο, που δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις που δόθηκαν.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν πλέον ξεχείλισαν η οργή και η αγανάκτηση της 37χρονης. Ο καταδικασθείς είχε αναγράψει ακόμη και προσβλητικό μήνυμα στην είσοδο της πολυκατοικίας της, ώστε να μπορούν να το διαβάζουν όλοι οι ένοικοι, να γνωρίζουν σε ποιον αφορά αυτό το κείμενο, σε ποιο διαμέρισμα μένει, τι κινητό τηλέφωνο έχει, ενώ απηύθυνε ερωτικό κάλεσμα.

Όπως είπε η ίδια, δεν μπορούσε πλέον να κινηθεί, χωρίς να την κοιτάζουν περίεργα, ούτε καν στην πολυκατοικία όπου νοίκιαζε το σπίτι της. Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και ανέμενε να εκδοθεί σε βάρος του απόφαση φυλάκισης. Επισημαίνεταιν ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνιαν που κατηγορούμενος για υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δυσφήμησης και απειλών πλημμεληματικού χαρακτήρα οδηγείται στη φυλακή.