Υπόθεση Τοπαλούδη: Τιμωρήθηκε ο 21χρονος για τη στάση του στις φυλακές

Υπόθεση Τοπαλούδη: Τιμωρήθηκε ο 21χρονος για τη στάση του στις φυλακές

Ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της κοπέλας είχε επιτεθεί φραστικά σε σωφρονιστικό

Με πειθαρχική ποινή στις φυλακές, τιμωρήθηκε ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, με αφορμή την προκλητική του συμπεριφορά.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ο 21χρονος παρουσιάστηκε στο συμβούλιο των φυλακών το πρωί της Τρίτης και προσπάθησε να δικαιολογήσει την άγρια φραστική επίθεση σε σωφρονιστικό υπάλληλο την περασμένη εβδομάδα. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να τον απειλήσει λέγοντας: «Θα σε βρω έξω και θα σε γ.....».

Το συμβούλιο των φυλακών αποφάσισε πως ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα της κατηγορίας Α' του σωφρονιστικού κώδικα για άσκηση ή απειλή άσκησης βίας κατά μελών του προσωπικού του καταστήματος. Για το Παράπτωμα, του δόθηκε ομόφωνα ποινή από το πειθαρχικό συμβούλειο της φυλακής: βαθμοί ποινής 30 και στέρηση για ένα έτος της δυνατότητας συμμετοχής σε εργασία η σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

«Όταν αυτός ο άνθρωπος χρόνια τώρα συμπεριφέρονταν στην κοινωνία της Ρόδου με αυτόν τον τρόπο περίπου και γινόταν αυτή η συγκάλυψη, ανοχή να το πω έτσι, επόμενο δεν ήταν να φτάσει εδώ που έφτασε και την ίδια συμπεριφορά να επιδεικνύει μέσα στις φυλακές; Όσο και να θέλει να το παίξει τρελός, εγώ είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν καταφέρνει απολύτως τίποτα», αναφέρει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ροδίτης εδώ και τέσσερις μήνες στις φυλακές Γρεβενών δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα. Έρχεται στα χέρια με κρατούμενους, αλλάζει συνεχώς κελιά. Την περασμένη Πέμπτη μάλιστα μετά από συμπλοκή ανέβασε υψηλή πίεση και μεταφερθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών. Πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι  είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκεί αποδίδεται η προκλητική  του συμπεριφορά.

Η υπόθεση για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη καθώς η ανακρίτρια εξακολουθεί να παίρνει καταθέσεις.