«Μου έχουν αφαιρέσει τα γυαλιά και το φως στην Ασφάλεια»

«Μου έχουν αφαιρέσει τα γυαλιά και το φως στην Ασφάλεια»

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» δικηγόρος στη δίκη του Αριστείδη Φλώρου

Φανερά καταβεβλημένος οδηγήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ο κατηγορουμενος δικηγόρος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», όπου εκδικάζεται η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Ο δικηγόρος μετήχθη από τον Κορυδαλλό στο δικαστήριο στις 16:00 φορώντας φόρμες, δήλωσε πως θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση, διόρισε ως συνηγόρους του τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και τον Αλέξη Κούγια και ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης. «Δεν έχω καταφέρει να διαβάσω τη δικογραφία. Μου έχουν αφαιρέσει τα γυαλιά και το φως στην ασφάλεια. Είμαι προσωρινά κρατούμενος και οι δυο υποθέσεις είναι συναφείς», είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Το αίτημα υπέβαλε και ο νέος συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας, αλλά και για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», για την οποια έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο εντολέας του. «Εμείς δεν συναινούμε στο αίτημα αναβολής, αλλά θεωρούμε ότι ο Αριστείδης Φλώρος έχει το δικαίωμα να εκδικαστεί η υπόθεση του» τόνισε ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του επιχειρηματία, που έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου.

Τελικά, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε την εκδίκαση της υποθεςης για τις 11 Απριλίου 2019. Την ίδια ώρα, η έρευνα για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» ειναι σε πλήρη εξέλιξη, με τον ανακριτή να βάζει στο μικροσκόπιο του μαρτυρικές καταθέσεις και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των φερόμενων ως πρωταγωνιστών.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είναι ογκωδέστατη, με τις πληροφοριες να αναφέρουν, ότι το περιεχόμενο της φτάνει το 1T. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις και σε βάρος νέων προσώπων.