Έντεκα συλλήψεις στον καταυλισμό Ρομά στο Πυρί Θηβών

Έντεκα συλλήψεις στον καταυλισμό Ρομά στο Πυρί Θηβών

Στο πλαίσιο ερευνών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Σε έντεκα συλλήψεις προχώρησε σε αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον καταυλισμό Ρομά στο Πυρί Θηβών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και αποπειρών κλοπών, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του καταυλισμού, καθώς και σε περιοχές της Θήβας και των Βαγίων Βοιωτίας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα πέντε ημεδαποί, ηλικίας 32, 37, 18, 15 και 14 ετών, καθώς και δύο ημεδαπές, ηλικίας 41 και 30 ετών, μητέρες των ανήλικων μελών της σπείρας.

Σε βάρος τους, καθώς επίσης και σε δύο ακόμη ημεδαπούς συνεργούς τους, μια 47χρονη και ένας 15χρονος, που ταυτοποιήθηκαν, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Αναλυτικότερα, από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω το χρονικό διάστημα από 05-07-2018 έως και 01-04-2019 ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά:

- Ληστείας με την απειλή μαχαιριού προχθές 1η Απριλίου σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Βάγια Βοιωτίας,
- 23 κλοπών, εκ των οποίων 21 από οχήματα, μία από οικία και μία από συνεργείο αυτοκινήτων,
- Τριών αποπειρών κλοπών από πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς σε διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με την ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων.

Σύμφωνα με την έρευνα, θύματα των περισσότερων κλοπών αποτελούν κυρίως οδηγοί διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, ενώ η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα), κοσμήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 12.500 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και ένα ένταλμα προσωρινής κράτησης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας με ποινή κάθειρξης 19 ετών και 1 μηνός για ληστεία, αντίσταση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Επίσης, σε βάρος της 30χρονης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών για ληστεία. Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης ελέγχθηκαν 97 άτομα και τρία οχήματα, διενεργήθηκαν επτά έρευνες σε οικίες παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, προσήχθησαν 34 άτομα και συνελήφθησαν επιπλέον τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί ηλικίας 47 και 34 ετών για ρευματοκλοπή, 21χρονος ημεδαπός σε βάρος το οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αντίστοιχα, καθώς και 39χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστεία και καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας .

Γίνεται μνεία ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κλήθηκε συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο προέβη σε διακοπή παράνομης ηλεκτροδότησης, η οποία κατέληγε στο εσωτερικό του καταυλισμού. Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...