Μέχρι την Τετάρτη η επίσχεση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας τους μέχρι την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, μετά τα «ασαφή», όπως τα χαρακτήρισε, αποτελέσματα της διυπουργικής επιτροπής. Όπως σημειώνει, την Τετάρτη, θα επανεκτιμήσει τη στάση της, «Οι συνεργαζόμενοι με τον Οργανισμό ιατροί, μόνο ικανοποιημένοι δεν μπορούν να είναι με τα αποτελέσματα, που για άλλη μια φορά καταλήγουν σε ευχολόγια για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των ζητημάτων που ταλανίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Ο Οργανισμός συνεχίζει να παρουσιάζει τεράστιο ταμειακό έλλειμμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ το οποίο καθημερινά διευρύνεται, συνεχίζει να οφείλει μόνο για το 2012 στους ιατρούς 230 εκατ. ευρώ και άλλα 570 εκατ. στους κλινικούς ιατρούς και 540 εκατ. στους εργαστηριακούς ιατρούς, για τα έτη 2010 και 2011, αναφέρει επίσξς. Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Σαλμά και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «να τηρήσουν στο ακέραιο τις δημόσιες δεσμεύσεις τους εντός τον επόμενων ημερών», απευθύνοντάς τους παράλληλα δημόσια πρόσκληση διαλόγου «ως μια ύστατη γενναία προσπάθεια να διασωθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Συνιστούμε τέλος στα μέλη της, «να αποφύγουν για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας κατά το δυνατόν την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να προβαίνουν στην κατ' εξαίρεση εξυπηρέτηση των επειγόντων ή σοβαρών περιστατικών». Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι η επίσχεση των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ είναι υπερβολική.