Σύλληψη Καναδού στις Σέρρες που κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Σύλληψη Καναδού στις Σέρρες που κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης

Ο 38χρονος ήταν καταζητούμενος στην Πολωνία

Καταζητούμενος στην Πολωνία και κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, συνελήφθη στον Προμαχώνα Σερρών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρόκειται για 38χρονο υπήκοο Καναδά, με καταγωγή από τον Παναμά, που συνελήφθη χθες το βράδυ από Έλληνες αστυνομικούς σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των πολωνικών διωκτικών αρχών. Όπως έγινε γνωστό, ακινητοποιήθηκε κατά τον έλεγχο διαβατηρίων, πριν εισέλθει σε βουλγαρικό έδαφος.

Σύμφωνα με έγγραφα των δικαστικών αρχών της πολωνικής πόλης Βρότσλαβ, ο συλληφθείς κατηγορείται για εμπλοκή σε διακίνηση τεράστιων χρηματικών ποσών, μέσω τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε εταιρείες, στις οποίες ο ίδιος φέρεται ως κορυφαίο στέλεχος.

Στα ίδια διωκτικά έγγραφα περιγράφεται ότι την περίοδο 2016-2018 διακινήθηκαν συνολικά κεφάλαια ύψους 240 εκατ. δολαρίων, 110 εκατ. ευρώ, 2,5 εκατ. βρετανικών λιρών και 180 χιλιάδων πολωνικών ζλότι, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «προϊόν εγκλήματος», καθώς, φαίνεται να συνδέονται με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ για την έκδοσή του ή όχι στην Πολωνία θα αποφανθεί το επόμενο χρονικό διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...