Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με δωρεάν e-Books για όλα τα παιδιά!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με δωρεάν e-Books για όλα τα παιδιά!

Έξι υπέροχα βιβλία, εντελώς δωρεάν

Στις 2 Απριλίου έχει καθιερώσει η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η ημερομηνία δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς είναι η ημέρα γέννησης του μεγάλου δανού συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στόχος της ημέρας είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα αλλά και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων για το παιδικό βιβλίο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σας προτείνουμε 6 υπέροχα δωρεάν e-Books από την ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη eBooks4Greeks.gr. Όλα τα e-Books μπορείτε να τα διαβάσετε online ή να τα κατεβάσετε ώστε να τα έχετε πάντα μαζί σας.

«Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου είναι ένα μοναδικό έργο στην ελληνική παιδική λογοτεχνία και έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη των Ελλήνων ως το αναγνωστικό της Γ΄ Δημοτικού. Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου μέσα από απλή και ζωντανή γλώσσα, αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας 26 παιδιών που περνούν μόνα τους τις καλοκαιρινές διακοπές στα βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί, μέσα στις ομορφιές της ελληνικής φύσης, μαθαίνουν να λειτουργούν σαν ομάδα, να αλληλοβοηθιούνται, να σέβονται το ένα το άλλο, αλλά και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα εικονογραφημένο με έργα του Βίνσεντ βαν Γκογκ. Το «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» γράφτηκε το 1910 και μπορεί να χαρακτηριστεί προφητικό. Μιλάει για ένα βασίλειο, όπου οι κάτοικοί του ζούσαν μέσα στην κλεψιά, τη διαφθορά και την αναξιοπρέπεια. Μέσα σε λίγα χρόνια το βασίλειο ερήμωσε και τα δανεικά όλο και λιγόστευαν από τα γύρω βασίλεια. Ο Βασιλιάς όταν θέλησε να μάθει που πήγε ο πλούτος του βασιλείου, ανακάλυψε πως έχει κλαπεί από τους αυλικούς του, οι οποίοι έφυγαν με τα κλοπιμαία στα ξένα και έκαναν εκεί δουλειές. Το βασίλειο αδύναμο και ερειπωμένο πια, αντιμετώπιζε και την ξαφνική έφοδο των στρατιωτών του γειτονικού βασιλείου, που μέχρι χθες του έστελνε δανεικά…

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ είναι το βιβλίο που πήρε μόνιμη θέση σ’ όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες. Το κλασσικό πια αριστούργημα διαβάζεται πάντα με την ίδια συγκίνηση από μικρούς και μεγάλους. Εικονογραφημένο από τον ίδιο τον συγγραφέα κυκλοφορεί σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Το βιβλίο κάνει βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση.

«Παραδοσιακά Παραμύθια του Ελληνισμού» 12 υπέροχα λαϊκά παραμύθια σαν αυτά που μας έλεγε ο πάππους και η γιαγιά μας. Λαϊκά παραμύθια από διάφορα μέρη της Ελλάδας & Κύπρου, εικονογραφημένα από τη ζωγράφο Μαρία Βιλλιώτη.

Η «Σοφία των Λαών» είναι μια συλλογή 111 ιστοριών από όλο τον κόσμο. Μυθικοί ήρωες, άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, πρόσωπα υπαρκτά, ιστορικά, φανταστικά, παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες, πλούσιοι και φτωχοί, νεράιδες, ξωτικά, πλάσματα μαγικά, ζώα που αποκτούν ανθρώπινη λαλιά, μάγοι και μάγισσες, βασιλιάδες και πριγκίπισσες, καλοί και κακοί πρωταγωνιστούν και παρασύρουν τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι μαγευτικό. Εκατόν έντεκα θαυμάσιες ιστορίες που αξίζει να διαβαστούν και να ξαναδιαβαστούν από μικρούς και μεγάλους.

Η «Ιθάκη» του Καβάφη σε Comic. Η «Ιθάκη» ίσως είναι το πιο γνωστό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Ο Αυστραλός σκιτσογράφος Gavin Aung Than σκιτσάρει με το πενάκι του το ποίημα και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. H επιμέλεια του κόμικ στα ελληνικά έγινε από τη φιλόλογο Κατερίνα Προκοπίου. Το ποίημα είναι γραμμένο με αμεσότητα, σε δεύτερο πρόσωπο, όπου ο ποιητής μιλά άμεσα στον αναγνώστη. Η έμπνευση του Καβάφη για το ποίημα είναι η Ιθάκη της Οδύσσειας του Ομήρου, η πατρίδα και ο πολυπόθητος στόχος προορισμού του Οδυσσέα και είναι το τελευταίο από τα μυθικά ποιήματά του.

Δεν ήταν αρκετά για εσάς; Βρείτε στην ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη ακόμα περισσότερα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας!