«Μαφία των φυλακών»: Στηρίζουν οι συνεργάτες του, τον κατηγορούμενο δικηγόρο

«Μαφία των φυλακών»: Στηρίζουν οι συνεργάτες του, τον κατηγορούμενο δικηγόρο

Η ανακοίνωση τους και η αναφορά στο «ήθος και την εντιμότητά» του

Το «ήθος και την εντιμότητά» του ενός εκ των δυο δικηγόρων που φέρονται να εμπλέκονται στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» υπερασπίζονται οι συνεργάτες του.

Την ώρα που ο γνωστός δικηγόρος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή, με ανακοίνωση τους οι συνεργάτες του τάσσονται στο πλευρό του, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του με «σκοτεινά κίνητρα».

Όπως υποστηρίζουν ο δικηγόρος «υπό το κράτος φόβου» ήταν σε επαφή με τον Αλβανό κρατούμενο για να πληροφορηθεί την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν, το Νοέμβριο του 2014.

Ολόκληρη ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μια παράδοξη, όσο και άδικη φημολογία ενάντια στον διακεκριμένο νομικό και δικηγόρο κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, που προκαλείμεγάλα ερωτηματικά γιατί έλαβε τέτοιες διαστάσεις καιτο ποιος επωφελείται από αυτή.

Το Νοέμβριο του 2014, ο Γ. Αντωνόπουλος υπήρξε θύμα δολοφονικής επίθεσης και επέζησε από πραγματικό θαύμα. Οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό.

Σε δύο μέρες ξεκινάει η κατ’ έφεσιν δίκη της εναντίον του δολοφονικής απόπειρας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίος, ούτε ο χρόνος, ούτε το περιεχόμενο της φημολογίας: επιχειρείται να παρουσιαστεί ο Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι το πραγματικό θύμα της δολοφονικής απόπειρας ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ο ήδη καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, ως δήθεν «θύμα»!

Αφορμή της φημολογίας αποτέλεσε η επαφή του Γ. Αντωνόπουλου με έναν αλβανό κρατούμενο, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου και την οποία ο Γ. Αντωνόπουλος αποδέχθηκε, γιατί ο κρατούμενος αυτός γνώριζε και μπορούσε να τον πληροφορήσει –όπως και έγινε– για την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν. Έκτοτε, υπό διαρκές κράτος φόβου, έγινε η όποια συνέχιση της επαφής του Γ.Αντωνόπουλου με τον εν λόγω κρατούμενο, πάντα με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Είναι προφανές ότι η σκευωρία αυτή πολύ γρήγορα θα καταρρεύσει και η δικαιοσύνη θα φωτίσει την αληθινή διάσταση και θα δώσει τη λύση στην υπόθεση. Επιπλέον, θα αποκαλυφθούν τα σκοτεινά κίνητρα όσων δημιούργησαν και συμβάλουν στη φημολογία και στη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων.

Είναι σαφές ότι η επίθεση που δέχεται ο διακεκριμένος συνεργάτης και επικεφαλής του γραφείου μας Γ.Αντωνόπουλος είναι κατάφορα άδικη. Εμείς οι επί χρόνια συνεργάτες του, ως επαγγελματίες δικηγόροι, δηλώνουμε παρόντες και στο πλευρό του, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Εμείς καλύτερα από όλους, γνωρίζουμε τόσο το ήθος και την εντιμότητά του, όσο και την πραγματικότητα.